Χρήστης:Greek Scorpion/πρόχειρο 6

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Η Q-Telecom ήταν η 4η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2002. Από το 2008, αναφέρεται ως "Q" και οι υπηρεσίες της ως "MyQ." Η εταιρεία παρείχε τηλεφωνική υπηρεσία τύπου GSM, που υποστηριζόταν από LMDS και δικτύων κορμού, και αυτοαποκαλούταν ως η μοναδική πλήρες και ολοκληρωμένη πάροχος τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Τον Μάιο του 2007, συγχωνεύτηκε με την WIND Ελλάς, η οποία ήταν γνωστή τότε ως TIM Hellas. Από το 2008, το σήμα «Q-Telecom» χρησιμοποιήται μόνο για την προπληρωμένη κάρτα Q και τη τηλεφωνική κάρτα Ya!.

Εταιρικό προφίλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Q-Telecom (πρώην Κώδικας Mobile Network: 202-09) ήταν αρχικά τμήμα της Info-Quest. Αναφερόταν ως η πρώτη ιδιωτική ελληνική εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, καθώς και Διαδικτύου. Εστιάζοντας σε μεγάλα αστικά κέντρα, ανέπτυξε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεύτερης γενιάς και ένα ευρυζωνικό δίκτυο σταθερής ασύρματης πρόσβασης, από ένα σημείο σε διάφορα σημεία, που λειτουργούσε στη ζώνη των 3,5 GHz. Ανέπτυξε επίσης μια εθνική μισθωμένη γραμμή και ένα ιδιόκτητο δίκτυο μεταφοράς. Η Q-Telecom ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τον ΟΤΕ και με άλλους τρεις φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας. Παρείχε επίσης υψηλής ποιότητας ηχητικές υπηρεσίες, ένα ποσοστό μεταφοράς μεταγωγής υψηλής κίνησης κλήσεων, και πανελλήνια κάλυψη.

Είχε συνδυασμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας με το κωδικό 699 (προπληρωμένο και συμβολαίου), SMS και σταθερής τηλεφωνίας μέσω του κωδικού 1765. Η ίδια εταιρεία διέθετε παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών, χρέωση ανά δευτερόλεπτο, χωρίς ρύθμισης τελών, επιλογή του αριθμού του κινητού, προνομιακές τιμές με το Q-Family, χαμηλότερο ποσοστό δασμού για SMS, και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Εξαγορές και ενδεχόμενη συγχώνευση σε WIND Ελλάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Troy Communications ανακοίνωσε το σχέδιό εξαγοράς της Q-Telecom το 2005, έναντι τιμήματος 325 εκατ. € και την ανάληψη των υφιστάμενων δανείων ύψους 25 εκατ. €. Η ίδια εταιρεία κατείχε ήδη το τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό πάροχο κινητής τηλεφωνίας, τη WIND Hellas, η οποία ήταν ονομαζόταν ΤΙΜ Ελλάς έως τις 5 Ιουνίου 2007. Όταν η εξαγορά ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2006, οι συνδρομητές της Q-Telecom ήταν σε θέση να χρησιμοποιούν και το δίκτυο εθνικής περιαγωγής της WIND GR (τότε TIM GR). [2]

Οι WIND Hellas και Q-Telecom αργότερα εξαγοράστηκαν από τη Weather Investments .

Πελάτες συμβολαίου προσέφεραν νέες κάρτες SIM της WIND Ελλάς, διατηρώντας την παλιά τους αριθμούς τους. Οι υφιστάμενοι πελάτες Q-card συνέχισαν να χρησιμοποιούν τις κάρτες Q-Telecom SIM τους, αν και τεχνικά ήταν "περιαγωγής" στο δίκτυο της WIND Ελλάς. Νέα συνδρομητές Q δόθηκαν κάρτες SIM που φάνηκε να είναι Q-κάρτες, αν και Wind Hellas ( ΤΜΧ : 202 10) ήταν φορέας του σπιτιού τους. Το ραδιοφωνικό δίκτυο της Q-Telecom ( ΤΜΧ : 202 09) διαλύθηκε Μάη 2007 οι ζώνες Q-Telecom που χρησιμοποιούνται σήμερα από τη Wind Hellas στο ραδιόφωνο του δικτύου της. ( ΤΜΧ : 202 10). Εργαζόμενοι Q-Telecom έγινε εργαζόμενοι της WIND Ελλάς. Το μόνο μέρος της Q-Telecom, που παραμένει σε λειτουργία είναι ο πρώην τμήμα μάρκετινγκ, το οποίο είναι αφιερωμένο στην προώθηση του brand name Q-card.

Υφιστάμενες υπηρεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Q-card [ edit ] Q-card παραμένει ως μια προπληρωμένη ασύρματο προϊόν.

Ya! τηλεφωνική κάρτα [ edit ] Το Ya! προπληρωμένη τηλεφωνική κάρτα μηδέν επιτρέπει να γίνονται κλήσεις από κατοικημένες ή δημόσια τηλέφωνα. Χρησιμοποιείται κυρίως από τους σπουδαστές και τους νέους, και για τις διεθνείς κλήσεις από τους τουρίστες και τους ανθρώπους από άλλες χώρες που ζουν στην Ελλάδα. Ya σημαίνει δύο πράγματα στα ελληνικά: Γεια σημαίνει "γεια" και για τα μέσα "για", έτσι ώστε τα συνθήματα της κάρτας είναι "Say Hello", "Για όλους", "Για την (κλήσεις προς) σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο».

Τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές καμπάνιες [ edit ] Q-Telecom ήταν γνωστή στην Ελλάδα για την διαφημιστική εκστρατεία του στις δύο τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Οι διαφημίσεις που περιέχονται μικρούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων (το "Q-ες» ή «Q-δάκια" στα ελληνικά), που έμοιαζε με το λογότυπο της εταιρείας. Χρησιμοποίησαν αργκό για την προώθηση προσφορές και τα συνθήματα της εταιρείας, όπως "όχι πάγια τέλη".

Δείτε επίσης [ Επεξεργασία ] Επικοινωνιών στην Ελλάδα