Χρήστης:Gpathana/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Naomi Osaka αποχώρηση από το Roland Garros 2021[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Naomi Osaka στο US Open 2020

Η Naomi Osaka ανακοίνωσε στις 1 Ιουνίου του 2021 την αποχώρηση της από το φετινό τουρνουά του Roland Garros στο Παρίσι. Λίγες ημέρες πρίν είχε δηλώσει την απόφαση της να απέχει από κάθε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης ως αποτέλεσμα της ψυχολογικής πίεσης και του άγχους που δέχεται κάθε φορά που παραχωρεί μία συνέντευξη στους δημοσιογραφούς. H Osaka αναφέρθηκε ακόμη στο σύνδρομο της κατάθλιψης από τον οποίο παλεύει να διαφύγει εδώ και μερικά χρόνια.Οι ιθίνοντες της διοργάνωσης αποφάσισαν να τιμωρήσουν τη νεαρή πρωταθλήτρια με πρόστιμο αξίας 15.000 ευρώ για την απόφαση της , γεγονός που ενόχλησε τη Γιαπωνέζα αθλήτρια η οποία μέσα από το λογαριασμό της στα Social Media ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το τουρνουά.

Αθλητές και αθλήτριες του Τέννις αλλά και άλλων αθλημάτων έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στην Osaka όπως ο Novak Djokovic, ο Lewis Hamilton και η Serena Williams. Οι δύο μεγάλοι χορηγοί της αθλήτριας, η Nike και η Mastercard υποστήριξαν την απόφαση της Naomi να διαφυλάξει τη ψυχική της υγεία και να αποχωρήσει από το Roland Garros 2021. Η απόφαση της Osaka να αποσυρθεί από τη διοργάνωση και να θέσει τη προσωπική της υγεία υπεράνω της διεκδίκησης του τίτλου έμεσα εκφράζει τη πίεση και τη δυσαρέσκεια που βιώνουν ορισμένοι αθλητές από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με τη κίνηση της αυτή επιδίωξε να δηλώσει την αντίσταση των αθλητών προς τις συντεντεύξεις που υποχρεούνται να παραχωρούν στη διάρκεια των διοργανώσεων, ακόμα και όταν οι ίδιοι δεν το επιθυμούν.

Η διοργάνωση του Roland Garros ενδέχεται να υποστεί μεγάλες οικονομικές συνέπειες καθώς η Naomi Osaka αποτελεί το Νούμερο 2 του γυναικείου πρωταθλήματος Τέννις ( WTA ) αλλά και μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες και εμπορικές αθλήτριες, με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο το κόσμο.


[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Naomi Osaka withdraws from French Open amid row over press conferences». the Guardian (στα Αγγλικά). 31 Μαΐου 2021. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 

[1][2][3]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

https://naomiosaka.com

https://www.rolandgarros.com/en-us/

https://www.wtatennis.com/

  1. Futterman, Matthew (2021-05-31). «Naomi Osaka Quits the French Open After News Conference Dispute» (στα αγγλικά). The New York Times. ISSN 0362-4331. https://www.nytimes.com/2021/05/31/sports/tennis/naomi-osaka-quits-french-open-depression.html. Ανακτήθηκε στις 2021-06-04. 
  2. Jun 1, Prajwal Hegde / TNN / Updated:· 2021· Ist, 11:02. «Naomi Osaka pulls out of French Open after media boycott row | Tennis News - Times of India». The Times of India (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  3. «Nike backs Naomi Osaka after she withdraws from French Open».