Χρήστης:Gpanagiv/Ολοκρατία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

H Ολοκρατία (holocracy) είναι ένα σύστημα οργάνωσης στο οποίο η εξουσία λήψης αποφάσεων κατανέμεται οριζόντια, αντί να καθοριστεί από μια διοικητική ιεραρχία.[1][2] Η Ολοκρατία έχει υιοθετηθεί από κερδοσκοπικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Αυστραλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.[3]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Ολοκρατικό σύστημα επωάστηκε στην αμερικάνικη εταιρεία Ternary Software την οποία χαρακτηρίζουν οι πειραματισμοί με διάφορες φόρμες δημοκρατικής διακυβέρνησης των οργανισμών.Σφάλμα αναφοράς: Μη έγκυρη ετικέτα <ref>· παραπομπές χωρίς περιεχόμενο πρέπει να έχουν όνομα Ο ιδρυτής της Ternary, Μπράιαν Ρόμπερτσον (Brian Robertson) αποθησαύρισε τις βέλτιστες πρακτικές σε ένα οργανωτικό σύστημα που έγινε γνωστό ως "Ολοκρατία" το 2007.Σφάλμα αναφοράς: Μη έγκυρη ετικέτα <ref>· παραπομπές χωρίς περιεχόμενο πρέπει να έχουν όνομα  Αργότερα ο Ρόμπερτσον ανέπτυξε το Σύνταγμα της Ολοκρατίας το 2010, το οποίο καθορίζει τις αρχές και τις βασικές πρακτικές του συστήματος, και υποστηρίζει τους οργανισμούς στην υιοθέτησή του.

Ο όρος Ολοκρατία πηγάζει εκ του όρου Όλαρχία, που επινόησε ο Arthur Koestler στο βιβλίο του 1967, Το πνεύμα της μηχανής. Μια ολαρχία αποτελείται από υποσύνολα που είναι αυτόνομα και αυτάρκης, ενώ εξαρτώνται επίσης από το ευρύτερο σύνολο στο οποίο εντάσσονται.[4] Έτσι, μια Ολαρχία είναι μια ιεραρχία αυτορυθμιζόμενων υποσυνόλων, τα οποία λειτουργούν ως αυτόνομα σύνολα αλλά και ως αλληλεξαρτώμενα μέρη του Όλου.[4]

Επιρροές και συγκρίσιμα συστήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ολοκρατία μπορεί να συγκριθεί με την σοσιοκρατία, ένα ακόμα σύστημα διακυβέρνησης που αναπτύχθηκε στα μέσα του 20ού αιώνα.[5] Η σοσιοκρατία ή κοινωνιοκρατία αποτέλεσε μια πρώιμη επιρροή στην εκκόλαψη της ολοκρατίας,[6] παρότι εν καιρώ απομακρύνθηκαν.[7] Η κοινωνιοκρατία ενέπνευσε συγκεκριμένα την αρχιτεκτονική του κύκλου στη διακυβερνητική δομή της ολοκρατίας. Ωστόσο η ολοκρατία, σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί οργανισμούς και προς τούτο διακρίνει σημαντικά μεταξύ των ρόλων ενός οργανισμού και των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν.[8]

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επαναληπτική διακυβέρνηση, τις διαδικασίες προσαρμογής και την αυτο-οργάνωση, η ολοκρατία εμπνέεται από τις αρχές των μεθοδολογιών ευέλικτης (agile) και της λιτής παραγωγής (lean). H Ολοκρατία είναι ιδιαίτερα συμβατή με τη Θεωρία των Συμμετεχόντων (Stakeholder theory - Θεωρία Ενδιαφερομένων) στο βαθμό που η διάρθρωσή της επιτρέπει σε πολλαπλούς ενδιαφερόμενους να εκπροσωπούνται στη διακυβέρνηση ενός οργανισμού αλλά και σε πολλαπλούς οργανισμούς με κοινά συμφέροντα να συνδέονται μεταξύ τους σε επίπεδο διακυβέρνησης. 

Κύρια Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ρόλοι αντί για περιγραφές Θέσεων. [Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα βασικά στοιχεία της οργανωτικής δομής της ολοκρατίας είναι οι ρόλοι. Η ολοκρατία διακρίνει μεταξύ των ρόλων και των ανθρώπων που τους ασκούν, καθώς ένα άτομο μπορεί να έχει πολλαπλούς ρόλους σε μια δεδομένη στιγμή. Ο ρόλος δεν είναι μια περιγραφή των λειτουργιών, ο ορισμός του ακολουθεί μια σαφή μορφή που περιλαμβάνει ένα όνομα, έναν σκοπό, προαιρετικούς «τομείς» για τον έλεγχο και τη λογοδοσία, οι οποίοι βασίζονται στις τρέχουσες δραστηριότητες που πρέπει να διεξαχθούν. Οι ρόλοι ορίζονται εκ του κάθε κύκλου - ή και εκ της ομάδας- μέσω μιας διαδικασίας συλλογικής κυβέρνησης και ενημερώνονται περιοδικά για να προσαρμοστούν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του οργανισμού.

Η δομή του Κύκλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ολοκρατία διαρθρώνει τις διάφορες λειτουργίες ενός οργανισμού σε ένα σύστημα κύκλων αυτο-οργάνωσης (αλλά όχι και απόλυτης αυτονομίας). Οι κύκλοι είναι οργανωμένοι ιεραρχικά. Κάθε κύκλος έχει έναν σαφή σκοπό ενώ λογοδοτεί στον αμέσως ευρύτερο αυτού κύκλο. Ωστόσο, κάθε κύκλος έχει την εξουσία να αυτο-οργανώνεται εσωτερικά για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του. Οι κύκλοι διεξάγουν τις δικές τους κυβερνητικές συναντήσεις, αναθέτουν στα μέλη τους εκάστοτε ρόλους και αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εκτέλεση των εργασιών στο πλαίσιο της εξουσίας τους. Οι κύκλοι συνδέονται με δύο ρόλους γνωστούς ως "ηγέτης του συνδέσμου" και "εκπρόσωπος του συνδέσμου", οι οποίοι συμμετέχουν τόσο στις συνεδριάσεις του κύκλου τους όσο και του ευρύτερου κύκλου για να εξασφαλίσουν την ευθυγράμμιση με την αποστολή και τη στρατηγική του οργανισμού γενικότερα.

Proceso de Gobierno[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. . http://economia.elpais.com/economia/2016/02/11/actualidad/1455205572_422449.html. 
  2. . 
  3. http://structureprocess.com/holacracy-cases.  Missing or empty |title= (βοήθεια)
  4. 4,0 4,1 .  Σφάλμα αναφοράς: Invalid <ref> tag; name "Koestler67" defined multiple times with different content
  5. . 
  6. An Interview with Brian Robertson on Holacracy (2006): https://web.archive.org/web/20060630101107/http://www.ternarysoftware.com/pages/downloads/BrianRobertsonInterview2006-02-08v3.pdf
  7. http://www.adeeperdemocracy.org http://www.adeeperdemocracy.org/holacracy-sociocracy/.  Missing or empty |title= (βοήθεια); Εξωτερικός σύνδεσμος στο |website= (βοήθεια)
  8. http://holacracy.org http://holacracy.org/resources/sociocracy-holacracy.  Missing or empty |title= (βοήθεια); Εξωτερικός σύνδεσμος στο |website= (βοήθεια)

[[Κατηγορία:Διοίκηση και Διαχείριση Έργων]]