Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Gouli/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια



ΤΟ 5G (δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς ή ασύρματα συστήματα 5ης γενιάς), επίσης γνωστή ως Απτικών Διαδίκτυο υποδηλώνει την επόμενη σημαντική φάση των κινητών τηλεπικοινωνιακών προτύπων πέρα από τις τρέχουσες 4G


NGMN Συμμαχίας ή Next Generation Mobile Networks Συμμαχία καθορισμένες απαιτήσεις δίκτυο 5G ως:

 - Ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και αρκετές δεκάδες Mb / s πρέπει να υποστηριχθεί για δεκάδες χιλιάδες χρήστες.
 - 1 Gb / s που προσφέρονται, ταυτόχρονα με δεκάδες εργαζόμενους στον ίδιο όροφο γραφείο.
 -Μέχρι Να ταυτόχρονες συνδέσεις Αρκετές 100.000 για να υποστηριχθεί για μαζικές αναπτύξεις αισθητήρα.
 - Φασματική απόδοση, θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά σε σύγκριση με 4G.
 - Η κάλυψη θα πρέπει να βελτιωθεί
 - Απόδοση Σηματοδοσίας ενισχυμένη.

Πηγές αναφέρουν ότι η νέα γενιά των προτύπων 5G μπορούν να εισαχθούν περίπου στις αρχές της δεκαετίας του 2020. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν διεθνείς αναπτυξιακά έργα 5G έχουν επίσημα ξεκινήσει, και εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο βαθμό από τη συζήτηση σχετικά με το τι είναι 5G ακριβώς περίπου. Πριν από το 2012, ορισμένοι εκπρόσωποι της βιομηχανίας εξέφρασαν σκεπτικισμό απέναντι 5G αλλά αργότερα πήρε μια θετική στάση.

Οι νέες γενιές κινητών συνήθως εκχωρείται νέες ζώνες συχνοτήτων και την ευρύτερη φασματικό εύρος ζώνης ανά κανάλι συχνότητας (1G έως 30 kHz, 2G έως 200 kHz, 3G έως 20 MHz, και 4G έως 100 MHz), αλλά σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι υπάρχει μικρή δωμάτιο για μεγαλύτερο εύρος ζώνης του καναλιού και νέες ζώνες συχνοτήτων κατάλληλο για ξηρά-κινητό ραδιόφωνο. Από την πλευρά των χρηστών του άποψη, οι προηγούμενες γενιές κινητών σήμαινε σημαντική αύξηση στην κορυφή bitrate (δηλαδή φυσικό στρώμα καθαρού bitrates για την επικοινωνία μικρών αποστάσεων), μέχρι σε 1 Gbit / s που θα προσφέρει το 4G.


Αν 5G φαίνεται, και αντικατοπτρίζει αυτές τις προγνώσεις, η κύρια διαφορά από ένα σημείο χρήστη άποψη μεταξύ 4G και 5G τεχνικές θα πρέπει να είναι κάτι άλλο από αυξημένο ρυθμό bit κορυφή? για παράδειγμα αύξηση του αριθμού των συνδεδεμένων συσκευών ταυτόχρονα, υψηλότερη φασματική απόδοση του συστήματος (όγκος δεδομένων ανά μονάδα επιφάνειας), χαμηλότερη κατανάλωση μπαταρίας, μικρότερη πιθανότητα διακοπής (καλύτερη κάλυψη), υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης σε μεγαλύτερα τμήματα της περιοχής κάλυψης, κάτω λανθάνουσες, αύξηση του αριθμού των υποστηριζόμενες συσκευές, χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης της υποδομής, υψηλότερη ευελιξία και επεκτασιμότητα ή υψηλότερη αξιοπιστία των επικοινωνιών. Αυτοί είναι οι στόχοι σε πολλές από τις ερευνητικές εργασίες και τα έργα κάτω.

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα 5G της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).