Χρήστης:Elefpap/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί αστικό επιστημονικό - επαγγελματικό σωματείο.

Ο Ε.Ο.Π.Ε. λειτουργεί κεντρικά στην πόλη των Αθηνών και περιερειακά στην Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, την Κόρινθο, το Ρέθυμνο και την Ρόδο. Στο εξωτερικό υπάρχει δραστηριότητα του οργανισμού στις πόλεις της Νέας Υόρκης, της Γενεύης, της Βιέννης, του Λονδίνου και σε μικρότερες επαρχιακές πόλεις.

Ο Ε.Ο.Π.Ε.

α) είναι Οργανισμός Μέλος του United Nations Academic Impact. Στο εν λόγω Όργανο του Ο.Η.Ε., από την Ελλάδα, συμμετέχουν ως μέλη 4 κρατικά Πανεπιστήμια (Ε.Κ.Π.Α., ΠΑ.ΜΑΚ., ΠΑΝΤΕΙΟ, Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας), ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων και δύο ακόμα εκπαιδευτικά ιδρύματα (The American College of Greece, ICBS Business College).

β) έχει Συμβουλευτική Ιδιότητα στο UN ECOSOC. Eιδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. (ECOSOC).

γ) είναι Μέλος στο Διεθνές Ακαδημαϊκό Συμβούλιο για τα Ηνωμένα Έθνη [1] (Academic Council on the United Nations System).

δ) είναι Μέλος και μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Συμμαχία για την Ευθύνη Προστασίας [2] (The INTERNATIONAL COALITION FOR THE RESPONSIBILITY TO PROTECT - ICRtoP)

ε) είναι Μέλος του Διεθνούς Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Παιδιού. The Child Rights Information Network (CRIN).

στ) είναι συνεργάτης της διεθνούς διάσκεψης Εβδομάδα Ειρήνης που λαμβάνει χώρα στην Γενεύη στις εγκαταστάσεις του Ο.Η.Ε. Geneva Peace Week – Palais des Nations.

  1. «Hellenic Association of Political Scientists (H.A.P.Sc.)» (στα αγγλικά). ACUNS. https://acuns.org/hellenic-association-of-political-scientists-h-a-p-sc/. Ανακτήθηκε στις 2018-01-27. 
  2. «Current members». www.responsibilitytoprotect.org. Ανακτήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2018.