Χρήστης:Dimitrisevang/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημήτρης Ευαγγελοδήμος

Δημήτρης Ευαγγελοδήμος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Δημήτρης Ευαγγελοδήμος (Καρπενήσι 18-1-1954) είναι Έλληνας δημοσιογράφος και συγγραφέας, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Δημήτρης Ευαγγελοδήμος γεννήθηκε γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καρπενήσι και σπούδασε Στατιστική στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Εργάστηκε επί 37 χρόνια ως δημοσιογράφος στην «Εξόρμηση», στην «Ελεύθερη Γνώμη», στη «Ρωμιοσύνη», στα «Νέα», στον ραδιοφωνικό σταθμό «Top FM» και ως αρχισυντάκτης στο «Βήμα», ως διευθυντής σύνταξης στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» και ως διευθυντής στην οικονομική εφημερίδα «Κέρδος».

Για τη δημοσιογραφική του δουλειά βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο με το Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση το 2002[1], από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων το 2006 και από τον Δήμο Καρπενησίου για την προσφορά του στα γράμματα και τις τέχνες το 2019.[2]

Έως σήμερα έχουν εκδοθεί δυο βιβλία του από τις εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος ΑΕ: «Ο Κερδώος Ερμής σταμάτησε στο Καρπενήσι», που αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη αφήγηση της οικονομικής και εμπορικής ζωής της πόλης[3] και το βιβλίο «Θανάσης Καρπενησιώτης», που είναι η πρώτη μυθιστορηματική βιογραφία του ομώνυμου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης - «πρωταθλητή  της ελευθερίας» που έπεσε στο Σκουλένι το 1821.[4] Πλήθος άρθρων του έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες και τα περιοδικά στα οποία εργάστηκε. Εκδίδει το περιοδικό «Καρπενησιώτικα».

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]