Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:CosmoPhilos/πρόχειρο/Silvia Tripodi

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Η Ιταλίδα ποιήτρια, Silvia Tripodi γεννήθηκε το 1974 και μένει στην Ρώμη. Έχει συμμετάσχει σε ποιητικές εκδηλώσεις για την απαγγελία των έργων της και έχει βραβευθεί με λογοτεχνικά βραβεία. Η ποίησή της χαρακτηρίζεται απο την ενδοσκοπική διάθεση της γλώσσας που απευθύνει ισόβαθμα στον κόσμο και στο υποκείμενο.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

H Silvia Tripodi γεννήθηκε στην πόλη της Σικελίας, Sant' Agata di Militelo που περιλαμβάνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσίνας. Σπούδασε Αρχιτεκτονική και ασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας για σύντομο διάστημα. Το 2012 εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια στο Παλέρμο. Κείμενα της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό gammm.org (L’architettura è piena di problemi ed è anche gratuita) και στο περιοδικό L’immaginazione. Το 2014, συνεργάστηκε στην έκδοση του συλλογικού τόμου, με τίτλο:Totilogia, (επιμ. D. Poletti (Cinquemarzo) και στο Ex.it. Materiali fuori contesto. Το 2014 της απονέμεται το λογοτεχνικό βραβείο Montano στην κατηγορία της ανέκδοτης ποίησης. Το έτος 2015 η Silvia Tripodi αποκτά το λογοτεχνικό βραβείο Premio Nazionale Elio Pagliarani (Εθνικό βραβείο Enzo Pagliarani) με την ανέκδοτη ποιητική συλλογή, με τίτλο: "Voglio colpire una cosa" (Θέλω να στοχεύσω διάνα).

Δείγματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η γραφή κυρίως, ποιητική της Silvia Tripodi χαρακτηρίζεται απο την διπλή κατεύθυνση της γλώσσας. Όπως παρατηρεί η Tripodi: "La distrazione è ponte tra due ottiche non altrimenti mediabili nell’uomo: la verità del nulla e la realtà delle cose" (Η αφαιρετικότητα είναι γέφυρα ανάμεσα σε δύο οπτικές που δεν είναι διαφορετικά συμβατές στον άνθρωπο: την αλήθεια του τίποτα και την αλήθεια των πραγμάτων) [Silvia Tripodi, "Il rito della distrazione. Appunti, 8 incipit e un intermezzo, στο περιοδ. Samgha, 28/5/2013]. Η γλώσσα ονομάζει τα αντικείμενα αποκαλύπτοντας την μεταφυσική ουσία τους.

Βιβλιογραφικές πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]