Χρήστης:Coolzina123star/πρόχειρο/Ηλεκτρονική χορευτική μουσική

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


εισαγωγή του λήμματος

Τίτλος α' ενότητας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηλεκτρονική χορευτική μουσική (επίσης γνωστή ως EDM, χορευτική μουσική, ή club μουσική) είναι ένα ευρύ φάσμα των κρουστών ηλεκτρονικών μουσικών ειδών γίνεται σε μεγάλο βαθμό για νυχτερινά κέντρα, ρέιβ πάρτι και γιορτές. EDM παράγεται γενικά για αναπαραγωγή από δίσκο jockeys (DJs) οι οποίοι δημιουργούν απρόσκοπτη επιλογές των κομματιών, που ονομάζεται ένα μείγμα, παραβιάζοντας από τη μία εγγραφή στην άλλη. παραγωγοί EDM εκτελεί επίσης τη μουσική τους ζουν σε μια συναυλία ή φεστιβάλ ρύθμιση σε ό, τι ονομάζεται μερικές φορές μια ζωντανή PA. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ηπειρωτική Ευρώπη, EDM είναι πιο συχνά αποκαλείται «χορευτική μουσική» ή απλώς «χορό».

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά από την εμφάνιση της έξαλλος, πειρατικό ραδιόφωνο και την έξαρση του ενδιαφέροντος για club κουλτούρας, EDM απέκτησε επικρατούσα δημοτικότητα στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990, παρά την αρχική επιτυχία ενός αριθμού χορού πράξεων στην Αμερική, την αποδοχή του χορού πολιτισμού δεν ήταν καθολική και κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης παρέμεινε εχθρική προς τη μουσική. Αυτή τη στιγμή η αντιληπτή συσχέτιση μεταξύ της EDM και του πολιτισμού των ναρκωτικών οδήγησε τις κυβερνήσεις σε κρατικό και της πόλης επίπεδο των νόμων και των πολιτικών που αποσκοπούν στην ανάσχεση της εξάπλωσης της rave κουλτούρας.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 ο όρος «ηλεκτρονική χορευτική μουσική» και το αρκτικόλεξο «EDM» ήταν ωθούνται από τη μουσική βιομηχανία των ΗΠΑ και μουσικό τύπο, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το σήμα American rave κουλτούρας. Παρά την προσπάθεια του κλάδου να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη μάρκα EDM το αρκτικόλεξο παραμένει σε χρήση ως γενικός όρος για πολλαπλά είδη χορού, συμπεριλαμβανομένων σπίτι, techno, trance, drum & bass, dubstep, και των αντίστοιχων υποκατηγοριών τους.

Τίτλος β' ενότητας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

κείμενο


Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Βιβλιογραφικές πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • τίτλος. 
  • τίτλος. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]