Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Christos1982/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Α.Κ.Κ. ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Slogan Hear us roar
Ίδρυση 2009
Έδρα ΔΑΚ Καλαμίτσας
Πόλη Καβάλα
Χρώματα Μαύρο - Άσπρο
⚫ ⚪
Website https://www.panthersbasketball.gr/
Πρόεδρος Τσεκμέζογλου Σωτήρης

Μία Γυναικεία Μπασκετική Κοινότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκινήσαμε το 2009 την μπασκετική μας διαδρομή και από το 2017 ασχολούμαστε αποκλειστικά με το μπάσκετ γυναικών. Το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα έχει οδηγήσει σε συνεχόμενες διακρίσεις των τμημάτων υποδομής και στην άνοδο της γυναικείας ομάδας του συλλόγου στην Α2 εθνική κατηγορία. Συνεχίζουμε με επιμονή καθώς πιστεύουμε ότι το μπάσκετ ταιριάζει στα νέα κορίτσια και στις γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς γυμνάζει, ψυχαγωγεί και παρέχει πολύτιμα εφόδια ζωής.

Ταυτότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η μπασκετική κοινότητα των Πανθήρων εκφράζεται μέσα από το σύλλογο μας, το πρωτοβάθμιο αθλητικό σωματείο Πάνθηρες -Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και αποτελείται από τα μέλη του σωματείου, τις αθλήτριες και τους γονείς τους, τους φιλάθλους, τους φίλους και υποστηρικτές μας.

Ο σύλλογος μας με έτος ίδρυσης το 2009 είναι, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός φορέας, έχει διοικητική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια, φροντίζει να έχει οικονομική αυτάρκεια. Το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων είναι η Γενική Συνέλευση των μελών, ενώ την ευθύνη για την υλοποίηση των αποφάσεων της και την διαχείριση της καθημερινότητας έχει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι Πάνθηρες είναι μέλος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Οι αθλήτριες μας αγωνίζονται με χρώματα το μαύρο, το άσπρο και το χρυσό.

Φιλοσοφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ύπαρξη μας στηρίζεται στην αγάπη μας για τον αθλητισμό και το μπάσκετ ενώ η ενασχόληση μας με το μπάσκετ γυναικών οφείλεται στην πίστη μας ότι αποτελεί κορυφαίο σπορ για τα κορίτσια και τις γυναίκες κάθε ηλικίας.

Καλλιεργούμε στη πράξη το « ευ’ αγωνίζεσθαι». Μένουμε μακριά από κάθε οπαδικό και σωματειακό φανατισμό. Σεβόμαστε την κάθε αθλητική προσπάθεια.

Είμαστε μια οικογένεια η οποία βάζει πάνω από όλα την συνολική πρόοδο κάθε αθλήτριας μας όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στο σχολείο και στη ζωή. Σεβόμαστε πλήρως τα δικαιώματα των αθλητριών μας, φροντίζουμε για την υγεία τους, τις υποστηρίζουμε στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, στην αθλητική τους σταδιοδρομία.

Εξελίσσουμε το δικό μας αναπτυξιακό πρόγραμμα για κορίτσια και γυναίκες, προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες και δυνατότητες. Ένα πρόγραμμα που ξεκινά από τις μικρές ηλικίες, από την «βάση» και φτάνει μέχρι την «κορυφή» ,τις εθνικές κατηγορίες. Ένα πρόγραμμα που παρέχει άθληση και ψυχαγωγία σε όλα τα κορίτσια και ταυτόχρονα δημιουργεί ταλαντούχες αθλήτριες ικανές να αγωνιστούν οπουδήποτε, με τις καλύτερες να «κτυπούν» την πόρτα των εθνικών ομάδων. με αυτή τη λογική επίσης επιδιώκουμε τη συγκρότηση ανταγωνιστικών ομάδων κορασίδων και νεανίδων ικανές να παράγουν αγωνιστικές εμπειρίες και διακρίσεις για τις αθλήτριες τους.

Στοχεύουμε να υπάρχει πάντα ομάδα γυναικών του συλλόγου μας στις εθνικές κατηγορίες, μια ομάδα που θα λειτουργεί σαν κίνητρο και πάροχος παραστάσεων και αυτοπεποίθησης για τα νέα κορίτσια, θα παρουσιάζει θέαμα, θα δημιουργεί νέους φιλάθλους του γυναικείου μπάσκετ, θα προβάλει θετικά την Καβάλα και τον τόπο μας.

Διοικητικά λειτουργούμε ως ένα σωματείο των μελών του, ανοιχτό στη κοινωνία και συμμέτοχο στα τοπικά δρώμενα, με άποψη και δράση για την άνοδο του γυναικείου μπάσκετ, πάντα σε συνεργασία με όλους τους φορείς του μπάσκετ, τα άλλα σωματεία και την αυτοδιοίκηση.

Η αρχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΟΙ Πάνθηρες δημιουργήθηκαν το 2009 ως μια εναλλακτική πρόταση στα μπασκετικά δρώμενα της Καβάλας με πρωτεργάτη και εμψυχωτή τον Νίκο Καλφόπουλο. Ο Νίκος Καλφόπουλος έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στην καλαθοσφαίριση, ως αθλητής, ως προπονητής ομάδων και περιφερειακός, ως διοικητικό στέλεχος της αυτοδιοίκησης. Ένας άνθρωπος που πραγματικά αγαπά το μπάσκετ και έχει προσφέρει πολλά.

Ορόσημα και Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2015-2016 Πρωταθλήτριες Κορασίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ

2016-2017 Πρωταθλήτριες Νεανίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ

2017-2018 Πρωταθλήτριες Γυναικών ΕΚΑΣΑΜΑΘ - Δευτεραθλήτριες Νεανίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ

2019-2020 Πρωταθλήτριες Γυναικών ΕΚΑΣΑΜΑΘ - Άνοδος στην Α’2 Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ Γυναικών

2020-2021 Δευτεραθλήτριες Νεανίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ

2021-2022 Πρώτη συμμετοχή στην Α’2 Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ Γυναικών - Πρωταθλήτριες Νεανίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ

2022 - 2023 Δεύτερη συμμετοχή στην Α’2 Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ Γυναικών

ΣΕΖΟΝ 2022 - 23[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β' ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΑΝΙΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
ΑΡΓΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΦΟΡΟΣ
ΓΙΑΧΟΛΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ G
ΜΟΥΤΑΦΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ F
ΑΠΟΥΛΤΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ F
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΗΛΙΟΔΩΡΑ G
ΛΥΚΑΚΗ ΗΛΕΚΤΡΑ G
ΠΕΤΡΟΥΣΕΦΣΚΑ ΓΙΟΒΑΝΝΑ C
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ F
ΜΑΜΑΛΙΓΚΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ G
ΠΕΝΕΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ F
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΤΡΙΝΑ G
ΤΣΑΝΤΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ G

Ακαδημίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα τμήματα της ακαδημίας μας στεγάζονται σε κλειστά γυμναστήρια στην Καβάλα και στην Ελευθερούπολη. Παρέχεται πλήρης υλικοτεχνική υποστήριξη και κατάλληλος ιματισμός για την κάλυψη των αναγκών της προπόνησης, των αγώνων και λοιπών εκδηλώσεων. Το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα στηρίζεται στις παιδαγωγικές αρχές, την αγάπη για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των αθλητριών μας. Το προπονητικό επιτελείο μας αποτελείται από Πτυχιούχους Τ.Ε.Φ.Α.Α. και καταρτισμένους προπονητές που δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών με το αντικείμενο της καλαθοσφαίρισης και επιδεικνύουν καθημερινά την εμπειρία, την τεχνογνωσία, την κατάρτιση και την αγάπη τους για τα παιδιά και το άθλημα. Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός επιστημονικών συνεργατών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να απολαμβάνουν τα παιδιά μας μία ασφαλή και ολιστική εμπειρία εξάσκησης μαζί μας.

Μαζί μας τα νέα κορίτσια:

  • Γνωρίζουν το μπάσκετ
  • Χαίρονται ένα συναρπαστικό παιχνίδι
  • Αναπτύσσουν σώμα και νου
  • Αποκτούν μαχητικό πνεύμα και χαρακτήρα
  •   Μαθαίνουν να συνεργάζονται ομαδικά
  • Συνδυάζουν σχολείο και αθλητισμό
  • Δημιουργούν νέες φιλίες