Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Antreasp1/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Vatos Locos Psani Ghetto

 Vatos Locos Psani Ghetto (aka VLPG) είναι μία κλειστή κοινωνική κάστα που φημολογείται ότι δημιουργήθηκε μεταξύ 2011 - 2012 στην παραλιακή γειτονιά της Ναυπάκτου με όνομα Ψανή. Κάποιοι απο τους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κλειστής κοινωνικής κάστας, ήταν η επιβίωση στην δισβάσταχτη πίεση της μονότονης καθημερινότητας.
 Κοινές αθλοπαιδίες που υπήρξαν στην αντιμετώπιση της πιεσης ήταν οι στριφτοχειροτεχνίες, κατανάλωση αιθυλικής αλκοόλης, διοργάνωση συναντήσεων για τους μύστες της ψυχεδελικής ηλεκτρονικής μουσικής, ράφτινγκ στο φαράγγι των Επικαλεστών. Η κεντρική πλατεία στο λιμάνι υπήρξε το κύριο σημείο συνάντησης των μελών καθώς πολλές από τις συναντήσεις διαδραματίζονταν στις μυστικές στωές και στα καταλύματα των μελών.
 Καταλυτικό ρόλο στο επικοινωνιακό κομάτι για την διευκόλυνση των παράνομων ενεργείων της κάστας υπήρξαν οι συστηματικές συναντήσεις στο Φαράγγι των Επικαλεστών, στο οποίο αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο και φαιά ουσία για να καλύψουν την ακόρεστη δίψα τους για γνώση και εσωτερική εξέλιξη. Δεν έχουν διασωθεί αρκετά χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά έγγραφα για να αποσαφηνιστεί με ακρίβεια η δομή και ο τρόπος μου ενεργούσε η κάστα, το σημαντικότερο στοιχείο που διασώθηκε από ένα μισοκαμμένο χαρτί σε γνωστό Cafe-Bar-Snack διατύπωνε μία θεμελιώδης αρχή τους η οποία ήταν: "Λολίζειν εστι φιλοσοφείν"!
 Αυτήν την στιγμή φημολογείται οτι τα μέλη βρίσκονται σε κομβικά σημεία του Ελλαδικού χώρου για να μπορούν να έχουν έναν πιο αποτελεσματικό έλεγχο της κυριαρχίας τους εξασφαλίζωντας έτσι την επιβιωσή τους. Μέσα στα προσεχείς σχέδια είναι η επέκταση του πεδίου δράσης τους αλλά και η δημιουργία ενός νέου πυρίνα στο Εξωτερικό.