Χρήστης:Anastasia.aivazidou/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Νέστος Ποταμός

Ο ποταμός Νέστος ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδος αποτελεί φυσικό πόρο ζωτικής οικονομικής, τουριστικής και οικολογικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, επίσης το Δέλτα του ποταμού που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας από τους  σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ελλάδος. Είναι ίσως  από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία στην χώρα μας με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, πυκνή βλάστηση και όμορφες λίμνες.

Πτηνά όπως η Χουλιαρομύτα που πήρε το όνομά της από το ράμφος της που μοιάζει σαν κουτάλι,    

       μικρογραφία|109x109pxΕικόνα 1 Δημιουργός: Andreas Trepte Βικιπαίδεια                                                  

     

Η Βαρβάρα μεγαλόσωμη πάπια με τα διάφορα χρώματα που την ξεχωρίζουν από τις άλλες.          


Εικόνα 2 ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΟΥ-ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ-ΙΣΜΑΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ-POSTS/FACEBOOK



Τα Φλαμίνγκο τα μεταναστευτικά πτηνά.

Εικόνα 3  xronos.gr Bικιπαίδεια μικρογραφία|107x107px Επίσης το Σκλήθρο  φυλλοβόλο δέντρο από του οποίου τον φλοιό του παρασκευάζονται εκχυλίσματα με στυπτικές ιδιότητες.

Εικόνα 4  ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΟΥ-ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ-ΙΣΜΑΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ-POSTS/FACEBOOK


(Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας, 2021)

Επιπλέον το Δέλτα αποτελεί σημαντική οικολογική, οικονομική και τουριστική  αξία για την Ελλάδα, χιλιάδες επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την φύση με περιπάτους στο δάσος του Νέστου με αυτοκίνητο, με ποδήλατο, με τα πόδια, μπορούν να επισκεφθούν το κέντρο πληροφόρησης του Δέλτα του Νέστου που εδρεύει στο χωριό Κεραμωτή του Νομού Καβάλας. Ακόμη μπορούν να ασχοληθούν με οικοτουριστικές δραστηριότητες όπως ράφτινγκ, καγιάκ, ιππασία που διοργανώνονται από τοπικές επιχειρήσεις.


[1]

  1. «Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου». www.facebook.com. Ανακτήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2021.