Χρήστης:Alexandros Karanikolis/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λεζάντα
Κεντρική Πανεπιστημιούπολη Κεντρική Πανεπιστημιούπολη

Οι εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι συγκεντρωμένες κυρίως στην κεντρική πανεπιστημιούπολη και στις εγκαταστάσεις της Θέρμης[1]. Λόγω της πυκνής δόμησης της Κεντρικής Πανεπιστημιούπολης, αλλά και για λειτουργικούς λόγους, μερικές από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου βρίσκονται εκτός της πανεπιστημιούπολης ή ακόμη και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Η κεντρική πανεπιστημιούπολη βρίσκεται σε κεντρική θέση της πόλης της Θεσσαλονίκης και εκτείνεται σε έκταση 334.000 m2 περίπου.

Οι εγκαταστάσεις της Θέρμης, όπου στεγάζονται το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, εκτείνονται σε έκταση 213.000 m2  

Το  Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη Σερρών.

Η πλειοψηφία των εγκαταστάσεων του Α.Π.Θ. βρίσκεται μέσα στην Κεντρική Πανεπιστημιούπολη, ωστόσο και έξω από αυτήν είναι εγκατεστημένες πολλές από τις πανεπιστημιακές μονάδες, τα ιδρύματα, τα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις των Σχολών και των Τμημάτων.