Χρήστης:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΙΑΣ/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Α.Ο. ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου Α.Ο. Καλαποδίου, δείτε: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΙΑΣ/πρόχειρο (αποσαφήνιση).
Α.Ο. Καλαποδίου
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Ομιλος Καλαποδίο
ΣτάδιοΠοδοσφαιρικό γήπεδο Καλαποδίου

Ο Α.Ο. Καλαποδίου είναι ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο αγωνίζεται στην κατηγορία Β' Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας και έχει ως έδρα το Καλαπόδι. Αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σωματεία του Νομού Φθιώτιδας καθώς ιδρύθηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα την δεκαετία του 1960, έπειτα από συνένωση των τοπικών ποδοσφαιρικών ομάδων Απόλλων Καλαποδίου, Αγροτικός Καλαποδίου και Αστέρας Καλαποδίου, στελεχώνοντας έτσι μια πολύ ισχυρή ομάδα. Από τότε ο Α.Ο. Καλαποδίου έχει χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές στους κατοίκους του Καλαποδίου, οι οποίοι τον στηρίζουν θερμά με την παρουσία τους στο γήπεδο ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορούν ώστε η ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Χαρακτηριστικό της ομάδας κατά την διάρκεια της ιστορίας της είναι ότι στελεχώνεται από πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι συνήθως κάτοικοι του χωριού, που κάνουν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στον σύλλογο και με την βοήθεια του καταλήγουν να αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια από τον ποδοσφαιρικό κορμό της ομάδας συνδράμοντας μέγιστα στην επιτυχία της.

Η παρουσία του συλλόγου στα πρωταθλήματα της Φθιώτιδας δεν είναι πάντως συνεχής καθώς το 1995 η ομάδα αδρανοποιήθηκε έως το 2009. Το καλοκαίρι της χρονιάς αυτής και χάρη στον κόπο και το μεράκι των κατοίκων του χωριού η ομάδα επανιδρύεται και ξανά εντάσσεται στην κατηγορία Β' Φθιώτιδας.

Στο διάστημα που ακολουθεί χάρη στην συμπαράσταση των κατοίκων του χωριού, την πολύ καλή δουλεία της διοίκησης της ομάδας καθώς και την μεγάλη προσπάθεια των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, ο Α.Ο.Κ. γνωρίζει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του. Μερικούς μόλις μήνες μετά την επανίδρυση του κατακτά το πρωτάθλημα και ταυτόχρονα πανηγυρίζει την άνοδο στην Α' Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας[1]. Έπειτα την σεζόν 2013-2014 καταφέρνει να τερματίσει στην 2η θέση του 1ου ομίλου της Α'Ε.Π.Σ.Φ.[2] και κάπως έτσι έρχεται και η άνοδος στην Α' Φθιώτιδας, την μεγαλύτερη κατηγορία του νομού, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Οι διακρίσεις όμως δεν σταματάει εκεί. Την σεζόν 2017-2018 ο Α.Ο.Κ. καταφέρνει να φτάσει στον τελικό του κυπέλου Φθιώτιδας εναντίον του Οπούντιου Μαρτίνου. Ένα γκολ στην παράταση του αγώνα είναι αρκετό για να δώσει την νίκη στην ομάδα του Καλαποδίου με 1-0 με αποτέλεσμα την πανηγυρική κατάκτηση του κυπέλου για πρώτη φορέα στην ιστορία της ομάδας[3] .


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]