Χαράλαμπος Ν. Νότιας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Χαράλαμπος Ν. Νότιας[1] ήταν Έλληνας εφοπλιστής και πλοιοκτήτης. Απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2008 και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην παγκόσμια ναυτιλία .

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η καταγωγή του ήταν από τη Χίο. Μετανάστευσε στη ηλικία των 18 προς τις Η.Π.Α και κατατάχθηκε στον πολεμικό Ναυτικό αφότου είχε τελειώσει την σχολή πλοιάρχων.

Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ,ως πλοίαρχος μεταφέροντας χυδην φορτία προς την Ευρώπη.Οταν τελείωσε ο πόλεμος το πολεμικό ναυτικό του παραχώρησε το πλοίο το οποίο κυβερνούσε.Ετσι ξεκίνησε η αυτοκρατορία του Νοτιά . Την δεκαετία του '60 δημιουργεί την εταιρεία Apollo Shipping μαζί με τα ξαδέρφια του Τάκη και Γιώργο Λιγνό.

Μετά από καιρό αποφασίζουν να διασπαστούν και να πορευθούν μόνοι τους οι αδερφοί Λιγνού καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο στόλο 62 πλοίων ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα,δυστυχώς η εταιρεία χρεωκόπησε αργότερα.Ο Χαράλαμπος Νότιας δημιουργεί τις εταιρείες TROJIAN MARITIME INC και INDEPEDENCE MARITIME INC οι οποίες λειτουργούν ακόμα και σήμερα με προσωπικό από την Ελλάδα και στα πλοία και στα γραφεία των εταιρειών.Και οι δύο εταιρείες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Συνεχιστές της αυτοκρατορίας είναι τα παιδιά του ο γιός του Νίκολας και η κόρη του Ειρήνη (Ρενα).Στο πλευρό τους βρίσκεται και η μητέρα τους και συζυγός του Χαράλαμπου Φυλλις Θραυαλου η οποία έχοντας αποκτήσει πείρα δίπλα στον αντρα της μπορεί να συμβουλεύει τα παιδιά της.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]