Φούτμπολ Κλουμπ Ιντουστριάλες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φούτμπολ Κλουμπ Ιντουστριάλες
Επίσημη ονομασίαFútbol Club Industriales La Habana
ΈδραΑβάνα, Κούβα
ΣτάδιοΕστάδιο Λα Πολάρ
Χρώματαμπλε και λευκό
ΠρωτάθλημαΠρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κούβας
Πρώτη εμφάνιση

Η Φούτμπολ Κλουμπ Ιντουστριάλες Λα Αβάνα (ισπανικά: Fútbol Club industriales La Habana) είναι κουβανικός ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα την Αβάνα.

Ουδεμία σχέση έχει με την ομώνυμή της, Ιντουστριάλες, η οποία, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και της δεκαετίας του 1970, κατέκτησε, συνολικά, τέσσερις φορές το Πρωτάθλημα Κούβας.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχοντας τακτική συνεχόμενη αγωνιστική παρουσία στο Πρωτάθλημα Κούβας με σημείο εκκίνησης τη σεζόν 1999-2000, ο σύλλογος υποβιβάστηκε με το πέρας του πρωταθλήματος της σεζόν 2009-10, ενώ στη συνέχεια, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο.

Παρά την επανεμφάνισή της στο πλαίσιο του Κόπα Κάρλος Λορέδο ιν Μεμόριαμ 2014 (ισπανικά: Copa Carlos Loredo in Memoriam 2014), όπου και κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τη ΦΚ Λα Αβάνα[1], η ΦΚ Ιντουστριάλες φαίνεται να έχει εξαφανιστεί από προσκήνιο, σε αντίθεσή με το τμήμα της στο ποδόσφαιρο σάλας, το οποίο θεωρείται ως ένα εκ των κορυφαίων της χώρας[2].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) Hans Schöggl & Karel Stokkermans (23 Ιουλίου 2015). «Copa Carlos Loredo in Memoriam 2014». www.rsssf.com. Ανακτήθηκε στις 9 Μαρτίου 2016. 
  2. (Ισπανικά) Osmany Torres (4 Αυγούστου 2017). «Industriales sueña con volver a ganar un nacional de futsal». www.elblogdelfutbolcubano.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2018. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2018.