ΦΚ Πάσος ντε Φερέιρα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΦΚ Πάσος ντε Φερέιρα
Ίδρυση1950
ΈδραΠάσος ντε Φερέιρα, Πορτογαλία
ΣτάδιοΣτάδιο Μάτα Ρεάλ, Πάσος ντε Φερέιρα
ΠροπονητήςΠετίτ, Πάουλο Φονσέκα[1], Πάουλο Φονσέκα[1], Pepa και César Peixoto[2]
ΠρωτάθλημαΣεγκούντα Λίγκα
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η ΦΚ Πάσος ντε Φερέιρα (πορτογαλικά: FC Paços de Ferreira) είναι μια πορτογαλική ποδοσφαιρική ομάδα από την περιοχή Πάσος ντε Φερέιρα. Ιδρύθηκε το 1950 και αγωνίζεται στην Primeira Liga. Έδρα της ομάδας είναι το γήπεδο Εστάντιο ντα Μάτα Ρεάλ, από το 1973. Τα χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το πράσινο.

Η ομάδα έχει κερδίσει το πρωτάθλημα Σεγκούντα Λίγκα. Την περίοδο 2006–07 τερμάτισε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, την υψηλότερη που πέτυχε μέχρι σήμερα, παίρνοντας το εισιτήριο για συμμετοχή στα προκριματικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Την περίοδο 2008-09 εξασφάλισε και πάλι τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ ως φιναλίστ του Κυπέλλου Πορτογαλίας.Τη σεζόν 2012-13 εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη 3η θέση(με 54 βαθμούς) του πορτογαλικού πρωταθλήματος η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιον Λιγκ.

Η ΦΚ Πάσος ντε Φερέιρα διατηρεί το παράξενο έθιμο να αγωνίζεται με την ισπανική Θέλτα Βίγκο στην αρχή κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου.

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξασφάλιση εισιτηρίου για Τσάμπιονς Λιγκ

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα F.C. Paços de Ferreira της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).