ΦΚ Δυτική Αρμενία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΦΚ Δυτική Αρμενία
Ֆորտբոլային Ակումբ Վեստ Արմենիա
Επίσημη ονομασίαΠοδοσφαιρικός Σύλλογος «Δυτική Αρμενία»
Ίδρυση13 Ιουνίου 2019
ΈδραΑρμενία
ΣτάδιοKasakhi Marzik Stadium, Ασταράκ
Χρώματαμαύρο, λευκό
ΙδιοκτήτηςΒαχέ Στεπανγιάν
ΠρόεδροςGevorg Martirosyan
ΠρωτάθλημαΑρμενική Πρέμιερ Λιγκ
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Instagram

O Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Δυτική Αρμενία (αρμενικά: Ֆուտբոլային Ակումբ Վեստ Արմենիա), είναι ένας αρμενικός ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα το Γερεβάν. Χρώματα της ομάδα είναι το λευκό και το μαύρο.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 13 Ιουνίου 2019, ο Βαχέ Στεπανγιάν ίδρυσε επίσημα την ομάδα, στο Γερεβάν. Κατά την παρθενική της χρονιά η ομάδα έλαβε μέρος στην Β΄ Κατηγορία ποδοσφαίρου της Αρμενίας, χρησιμοποιώντας ως έδρα το Στάδιο Μίκα. Μετά από δυο χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου 2021, ο σύλλογος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τις αθλητικές διοργανώσεις λόγω ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων.[1] Τον Ιούλιο του 2022, ο σύλλογος έλαβε μαζί με τα σωματεία ΦΚ Μίκα Ασταράκ, ΦΚ Σιουνίκ και Λερναγίν Αρτσάχ ΦΚ-2 (μιας και η πρώτη ομάδα της Λερναγίν Αρτσάχ είχε ήδη προβιβασθεί στην ανώτερη ποδοσφαιρική κατηγορία), την άδεια της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αρμενίας για να μετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορία ποδοσφαίρου της Αρμενίας της σεζόν 2022-23. Την 32η αγωνιστική, ήτοι την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ομάδα κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας και μαζί και την άνοδο στην Αρμενική Πρέμιερ Λιγκ της σεζόν 2023-24.

Στις 7 Ιουνίου 2023, ο σύλλογος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Simba S.C. της Τανζανίας για την αγορά και πώληση ποδοσφαιριστών, την τεχνική ανάπτυξη καθώς και την προώθηση του ποδοσφαίρου νέων. [2]

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πρωταθλήτρια Β΄ Κατηγορίας ποδοσφαίρου της Αρμενίας:  : 2022/23

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικές πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]