Τσεράγκι Παχάρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το Τσεράγκι Παχάρ[1] είναι πολιτιστικό και ιστορικό μέρος που βρίσκεται στο Τσιταγκόνγκ του Μπαγκλαντές.[2][3] Οι περισσότερες από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Τσιταγκόνγκ και συναφείς δραστηριότητες διεξάγονται στο χώρο. Ορισμένα τμήματα της περιοχής Δρόμος Μομίν αποτελούν μέρος του Τσεράγκι Παχάρ.

Πολιτιστικές δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκθεση Τεχνών Τσεράγκι 2, μια έκθεση για τον χώρο στο Τσεράγκι Παχάρ το 2013

Οι ποιητές, συγγραφείς, περιοδικοί ακτιβιστές, καλλιτέχνες, μουσικοί, δημοσιογράφοι, δραματουργοί, μοντέλα και εργαζομένοι στον πολιτιστικό τομέα συγκεντρώνονται στον κύκλο Τσεράγκι Παχάρ κάθε μέρα.[4] Το Ποχέλα Μποϊσάχ και το Ποχέλα Φαλγκούν εορτάζονται κάθε χρόνο σε αυτό το μέρος.[5]

Το 2012, μια έκθεση τέχνης για το χώρο που φιλοξενείται στο χώρο, όπου οι νέοι καλλιτέχνες και επιμελητές πειραματίστηκαν με νέες μορφές τέχνης και μέσα ενημέρωσης στις εκθέσεις τους.[6]

Μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολλές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένων και των ημερήσιων εφημερίδων, των εφημερίδων της αντιπολίτευσης και των εφημερίδων για επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Τσιταγκόνγκ δημοσιεύονται από το χώρο. Διάφορα μικρά περιοδικά επίσης δημοσιεύονται και διανέμονται από το Τσεράγκι Παχάρ. Εκτός από τα γραφεία εφημερίδων, πολιτιστικά καταστήματα και καταστήματα βιβλίων μπορούν επίσης να βρεθούν εδώ.

Εφημερίδες που δημοσιεύονται[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γκαλερί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Cheragi Pahar, Jamal khan». wikimapia.org. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2013. 
  2. «Cheragee Pahar Circle Locations». en.wikigogo.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Δεκεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2013. 
  3. «Cheragi Pahar». bd.geoview.info. bd.geoview.info. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2016. 
  4. «Addaru gathering at Cheragi». daily-sun.com. 11 Ιανουαρίου 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Μαΐου 2014. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2013. 
  5. «Pahela Falgun celebrated in Chittagong». bssnews.net. 13 Φεβρουαρίου 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουνίου 2013. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2013. 
  6. Fayeka Zabeen Siddiqua (January 9, 2015). «Taking on the Art World». The Daily Star (Bangladesh). http://www.thedailystar.net/taking-on-the-art-world-58935. Ανακτήθηκε στις June 9, 2016.