Τομέας Υγειονομικών ΕΤΑΑ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Από το 2008 ο ασφαλιστικός φορέας των υγειονομικών (ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κτηνίατροι) είναι το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.) και πιο συγκεκριμένα ο "Τομέας Υγειονομικών".

Σκοπός του είναι η παροχή συντάξεων γήρατος, θανάτου, ανικανότητας, περιοδικών μηνιαίων βοηθημάτων, εξόδων κηδείας, προσθέτων αποζημιώσεων, εφάπαξ χρηματικών βοηθημάτων ή οικονομικών ενισχύσεων, εφάπαξ κλάδου πρόνοιας, ιατροφαρμακευτικής, οδοντιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Επίσης, η χορήγηση δανείων πρώτης επαγγελματικής εγκατάστασης, η φιλοξενία παιδιών ασφαλισμένων σε κατασκηνώσεις και η φιλοξενία συνταξιούχων στη Στέγη Υγειονομικών.

Τα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας βρίσκονται στην οδό Αχαρνών 27, στην Αθήνα ενώ υπάρχουν και τοπικά υποκαταστήματα σε αρκετές πρωτεύουσες νομών όλης της χώρας.


Ταμείο Συντάξεων και Αυτασφάλισης Υγειονομικών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν τη συγχώνευση των ταμείων, οι υγειονομικοί ήταν ασφαλισμένοι στο Ταμείο Συντάξεων και Αυτασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ). Το ΤΣΑΥ αποτελούσε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]