Τζιλ Τζόνσον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Τζιλ Τζόνσον
Jill Johnson2.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση24  Μαΐου 1973[1]
Άνγκελχολμ
ΨευδώνυμοJill Johnson
Χώρα πολιτογράφησηςΣουηδία[2][3]
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσασουηδικά
Ομιλούμενες γλώσσεςσουηδικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδίστρια
τραγουδοποιός
μουσικός ηχογραφήσεων
Περίοδος ακμής1996
Οικογένεια
ΣύζυγοςHåkan Werner
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσειςd:Q10708724 (2003)
Ιστότοπος
www.jilljohnson.se
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Τζιλ Τζόνσον (Jill Anna Maria Johnson ; 24 Μαΐου 1973) είναι Σουηδέζα τραγουδίστρια της κάντρυ και της ποπ μουσικής και συνθέτης. Συμμετείχε στο Melodifestivalen 1998 με το νικητήριο τραγούδι Kärleken är, και εκπροσώπησε με το ίδιο τραγούδι την Σουηδία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 1998, κατακτώντας την 10 θέση με 53 πόντους. Το 2003 συμμετείχε ξανά στο Melodifestivalen με το τραγούδι Crazy in Love, κατακτώντας την τέταρτη θέση στον τελικό. Ήταν η οικοδέσποινα του τελικού του Melodifestivalen το 2005. Σήμερα η Τζόνσον είναι μια από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες στην Σουηδία, με αρκετούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Albums[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Studio albums

Τίτλος Λεπτομέρειες Peak positions Certifications
(sales threshold)
SWE
[4]
Sugartree
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 1996
  • Δισκογραφική εταιρεία : EMI
  • Μέσο: CD, κασέτα
När hela världen ser på
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Μαΐου 1998
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, κασέτα
37
Daughter of Eve
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Νοεμβρίου 2000
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, κασέτα
59
Good Girl
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 2002
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, κασέτα
37
Roots and Wings
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Νοεμβρίου 2003
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
5
  • SWE: Platinum
Being Who You Are
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Μαρτίου 2005
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
4
  • SWE: Gold
The Woman I've Become
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2006
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
2
  • SWE: Gold
Music Row
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Νοεμβρίου 2007
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
2
  • SWE: Platinum
Baby Blue Paper
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: Οκτωβρίου 2008
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
3
  • SWE: Gold
Music Row II
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Οκτωβρίου 2009
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
2
Flirting with Disaster
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Οκτωβρίου 2011
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
1
A Woman Can Change Her Mind
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Νοεμβρίου 2012
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
3
Duetterna
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2013
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
Songs for Daddy
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Οκτωβρίου 2014
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records / Universal Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
1
In Tandem
(with Doug Seegers)
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: Μαρτίου 2015
  • Δισκογραφική εταιρεία : Capitol Music Group / Universal Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
1
For You I'll Wait
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Σεπτεμβρίου 2016
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records / Universal Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
3
Tolkningarna – Så mycket bättre säsong 7
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Δεκεμβρίου 2016
  • Δισκογραφική εταιρεία : Capitol Music Group
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
37
"—" denotes releases that did not chart

Compilation albums

Title Details Peak positions Certifications
(sales threshold)
SWE
[4]
Discography
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Μαρτίου 2003
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
4
  • SWE: Platinum
The Well-Known And Some Other Favourite Stories
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Οκτωβρίου 2010
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
2

Christmas albums

Title Details Peak positions Certifications
(sales threshold)
SWE
[4]
The Christmas in You
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Νοεμβρίου 2005
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
3
  • SWE: Gold
Välkommen jul
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: Νοεμβρίου 2011
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD
-
Christmas Island
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Οκτωβρίου 2017
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD
9
[5]

Live albums

Title Details Peak positions Certifications
(sales threshold)
SWE
[4]
Livemusiken från Jills veranda
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: Μαρτίου 2014
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
1
  • SWE: Gold
Livemusiken från Jills veranda, Nashville säsong 2
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: Δεκεμβρίου 2015
  • Δισκογραφική εταιρεία : Lionheart Records
  • Μέσο: CD, ψηφιακή λήψη
11[6]
Livemusiken från Jills veranda, Nashville säsong 3
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Δεκεμβρίου 2017
  • Δισκογραφική εταιρεία : Sveriges Television
  • Μέσο: ψηφιακή λήψη
38[7]

Extended plays[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Title Details Peak positions
SWE
[4]
Rodeo
  • Release date: 4 August 2017
  • Label: Capitol Music Group
  • Formats: CD, music download
11
[8]

Singles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Year Single Peak positions Album
SWE
[9]
1995 "Shake the Sugartree" Sugartree
1996 "All Kinds of People"
1998 "Kärleken är" 5 När hela världen ser på
"När hela världen ser på"
2000 "Mother's Jewel" Daughter of Ever
"Secrets in My Life"
"It's Only You"
2001 "Jump in a Car" Good Girl
2002 "What's Wrong with You"
"Luckiest People"
2003 "Crazy in Love" 9 Discography, 1996–2003
"Can't Get Enough of You" 27 Roots and Wings
2004 "Hopelessly Devoted to You"
"God's Gift" 12
2005 "God Bless a Girl in Love" 37 Being Who You Are
"A Little Bit More"
2006 "Cowboy Up" 32 The Woman I've Become
"Baby Don't Go"
2007 "Angel of the Morning" 30 Music Row
2008 "Jolene"
"Top of the World" 56 Baby Blue Paper
2009 "It's a Heartache" Music Row II
2016 "Open Your Heart" 2 Så mycket bättre
"The Burden" 93 TBA
"Himlen är oskyldigt blå" 75
[10]
2019 "Aqualung" [A] Så mycket bättre
"Are You Ready" [B]
"—" denotes releases that did not chart

Notes

  1. "Aqualung" did not enter the Swedish Singellista Chart, but peaked at number four on the Swedish Heatseeker Chart.[11]
  2. "Are You Ready" did not enter the Swedish Singellista Chart, but peaked at number three on the Swedish Heatseeker Chart.[12]

Music videos[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Year Video
1996 "Kärleken är"
2000 "Mother's Jewel"
2001 "Jump in a Car
2006 "Cowboy Up"

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Jill Johnson στο Wikimedia Commons

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Discogs. 74167. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  2. www.allmusic.com/artist/jill-johnson-mn0002285379.
  3. LIBRIS. 17  Σεπτεμβρίου 2014. libris.kb.se/katalogisering/sq47f95b2w6852d. Ανακτήθηκε στις 24  Αυγούστου 2018.
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 «swedishcharts.com - Swedish charts portal». Hung Medien. Ανακτήθηκε στις Μαΐου 28, 2011. 
  5. «Sverigetopplistan – Sveriges Officiella Topplista». Sverigetopplistan. Ανακτήθηκε στις Δεκεμβρίου 16, 2017.  Click on "Veckans albumlista".
  6. http://www.sverigetopplistan.se/. Click on "Veckans albumlista".
  7. «Sverigetopplistan – Sveriges Officiella Topplista». Sverigetopplistan. Ανακτήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2017.  Click on "Veckans albumlista".
  8. «Sverigetopplistan – Sveriges Officiella Topplista». Sverigetopplistan. Ανακτήθηκε στις 11 Αυγούστου 2017.  Click on "Veckans albumlista".
  9. «swedishcharts.com - Swedish charts portal». Hung Medien. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2011. 
  10. «Sverigetopplistan - Sveriges Officiella Topplista». Sverigetopplistan. Ανακτήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2016. 
  11. «Veckolista Heatseeker, vecka 44». Sverigetopplistan. Ανακτήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2019. 
  12. «Veckolista Heatseeker, vecka 45». Sverigetopplistan. Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2019.