Τέσα Χόφμαν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τέσα Χόφμαν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση15  Δεκεμβρίου 1949
Bassum
Χώρα πολιτογράφησηςΓερμανία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΓερμανικά
Εκπαίδευσηδιδακτορικό δίπλωμα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταιστορικός

Η Τέσα Χόφμαν (Tessa Hofmann) ή Τ. Σαββίδη (Τ. Savvidis[1], γενν. 15 Δεκεμβρίου 1949, Bassum, Κάτω Σαξονία) είναι ειδική στις Αρμενικές σπουδές και την κοινωνιολογία, διδάκτωρ, ερευνήτρια στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σπούδασε Σλαβικές Γλώσσες και Λογοτεχνία, Αρμενικές σπουδές και κοινωνιολογία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.[2]

Η Χόφμαν είναι μέλος της Εταιρείας για τους Απειλούμενους Πληθυσμούς. Είναι επίσης πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας "Επιβεβαίωση" - Ενάντια στη Γενοκτονία, (Working Group for Affirmation, Arbeitsgruppe Anerkennung – AGA[1][νεκρός σύνδεσμος]) . Συμμετέχει ενεργά στη διεθνή πρωτοβουλία "Μιλώντας με μια φωνή!» για την αναγνώριση της Αρμενικής, Αραμαϊκής και Ελληνικής Γενοκτονίας. Είναι συγγραφέας πάνω από μιας δεκάδας βιβλίων για την αρμενική ιστορία και τον πολιτισμό.[3] Είναι επίτιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Hrachia Acharian, του Ερεβάν (2002). Είναι εκδότρια του Takibat, Tehcir Ve IMHA (2013), την τουρκική έκδοση της αρχικά γερμανικής συλλογικής μονογραφίας (2004, 2η, αναθεωρ. έκδοση 2007) για τη γενοκτονία των χριστιανών κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας της οθωμανικής κυριαρχίας [4].

Εκδόσεις, συγγραφική δραστηριότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2015. 
  2. Βιογραφικό Σημείωμα Αρχειοθετήθηκε 2020-03-21 στο Wayback Machine..
  3. Βιβλιογραφία[νεκρός σύνδεσμος]
  4. «Yeni Çıkanlar - Takibat, Tehcir Ve İmha (στην τουρκική)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2018. Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2015.