Τάκλιν (ποδόσφαιρο)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Προβολή

Τάκλιν ονομάζεται ένα μαρκάρισμα ενός ποδοσφαιριστή σε έναν άλλον για να κερδίσει την κατοχή της μπάλας. Υπάρχουν δύο είδη τάκλιν: το απλό και το τάκλιν με γλίστρημα. Στο απλό τάκλιν το πόδι του ποδοσφαιριστή πηγαίνει κατευθείαν χωρίς να πέσει κάτω, ενώ το τάκλιν με γλίστρημα ο παίχτης γλιστράει με κατεύθυνση τη μπάλα για να τη διώξει από την κατοχή του αντιπάλου.

Φάουλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τάκλιν μερικές φορές μπορεί να χτυπήσει τα πόδια του αντιπάλου. Η τιμωρία για το επικίνδυνο τάκλιν είναι το άμεσο ή έμμεσο φάουλ.

Φάουλ είναι όταν ένας παίκτης κάνει τάκλιν σε αντίπαλο προκειμένου να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας, αλλά αγγίζει τον αντίπαλο.

Μετά από ένα σκληρό τάκλιν, ο διαιτητής μπορεί να δείξει κίτρινη ή κόκκινη κάρτα σε αυτόν που έκανε το φάουλ. Όταν γίνεται ένα τάκλιν πίσω από τον επιτιθέμενο και τον ακουμπήσει, τότε ο διαιτητής μπορεί να δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό και επικίνδυνο παιχνίδι.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Sliding tackle της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).