Τάγμα του Αγίου Αυγουστίνου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

To Τάγμα τού Αγίου Αυγουστίνου, λατιν. Ordo Sancti Augustini (O.S.A.), ή Αυγουστινιανοί, είναι ένα θρησκευτικό Καθολικό Τάγμα. Ιδρύθηκε το 1254 από τη συνένωση αρκετών ερημιτικών ταγμάτων στην περιοχή της Τοσκάνης, τα οποία ακολουθούσαν τον κανόνα πού έγραψε τον 5ο αι. ο Αγ. Αυγουστίνος επίσκοπος Ιππώνος.

Η ίδρυσή του στην παρούσα μορφή του το κατέταξε στα επαιτικά τάγματα· οι άλλες κατηγορίες είναι τα μοναστικά τάγματα, οι κανονικοί ιερείς και οι κανονικοί κληρικοί. Το Τάγμα έχει κάνει πολλά στο να αυξήσει την επιρροή του στην Εκκλησία, να διαδώσει τη Ρωμαιοκαθολική Πίστη και να να προάγει την εκπαίδευση. Ιδιαίτερα, έχει διαδώσει τον σεβασμό στην Παρθένο Μαρία με τον τίτλο Η Κυρία Ημών (Η μητέρα) της Καλής Συμβουλής.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Herbermann, Charles, ed. (1913). "Hermits of St. Augustine". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company.
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Order of Saint Augustine της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).