Σύνδεσμος Καλαθοσφαίρισης Φιλιππίνων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σύνδεσμος Καλαθοσφαίρισης Φιλιππίνων
Ίδρυση1936
ΤύποςΑθλητική ομοσπονδία
Περιοχή δράσηςΦιλιππίνες

Ο Σύνδεσμος Καλαθοσφαίρισης Φιλιππίνων (αγγλικά: Basketball Association of the Philippines, BAP) ήταν η αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) ως η εθνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης στις Φιλιππίνες. Αναγνωρίστηκε από την FIBA το 1936 μέχρι το 2007, οπότε και συγχωνεύθηκε με τη Φιλιππινέζικη Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (PB) στις 6 Φεβρουαρίου του 2007, για να δημιουργηθεί η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Φιλιππίνων (SBP).[1]

Είχε την ευθύνη της διοργάνωσης ως επί το πλείστον ερασιτεχνικών και ημιεπαγγελματικών πρωταθλημάτων όπως αυτό του Αθλητικού Συνδέσμου Περιφέρειας Εθνικής Πρωτεύουσας (NCRAA), του Αθλητικού Συνδέσμου Πανεπιστημίων και Κολεγίων (UCAA), του Αθλητικού Συνδέσμου Μιντανάο Βισάγιας (MVBA), της Εθνικής Συνδιάσκεψης Καλαθοσφαίρισης (NBC) και της BARECOM.

Η BAP διαλύθηκε έπειτα από τη σύσταση του νέου οργανισμού, όπως αναφέρεται από ένα κοινό ανακοινωθέν μεταξύ της BAP και της PB, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της FIBA στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας. Παρ' ολ' αυτά, η BAP συνέχισε να υφίσταται, ως μη αναγνωρισμένη.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «G.R. No. 186566». Supreme Court of the Philippines. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Νοεμβρίου 2009. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Basketball Association of the Philippines της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).