Συζήτηση χρήστη:21al

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καταρχήν καλωσόρισες. Θα ήθελα να επισημάνω ότι κάθε κείμενο που ανεβαίνει στη Βικιπαίδεια, αποκτά διαφορετική οντότητα γιατί μπάινει στη διακιοδοσία μιας διαφορετικής άδειας. Αν η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς δεν επιθυμεί να βρίσκεται το κείμενό της στην Βικιπαίδεια και να αποτελεί μόνον τμήμα της, τότε πρέπει να αφαιρεθεί.--ΗΠΣΤΓ 13:37, 6 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Βάσει της διαβεβαίωσής σας ότι υπάρχει άδεια χρήσης το επαναφέρω στην πρότερη μορφή του--ΗΠΣΤΓ 14:00, 6 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Πιστεύω ότι είναι πλήρες κείμενο --ΗΠΣΤΓ 14:54, 6 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μπορείτε να γράψετε από πού προέρχεται η φωτογραφία Εικόνα:Kallinikos.jpg; Έχει σημειωθεί πως δεν αναφέρεται η πηγή της. Όπως και στην περίπτωση του κειμένου, πρέπει να παραχωρείται άδεια χρήσης της κάτω από τους ίδιους όρους. --Dada 14:28, 6 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Πνευματικά δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

Μπορείς να αναφέρεις ποιος νόμος το λέει αυτό; Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν ισχύει διευκολύνει αρκετά τη δουλειά μας εδώ. Πρέπει όμως να είμαστε καλυμμένοι από νομικής (και ηθικης) πλευράς. Πάντως οι περισσότεροι Δήμοι-Υπουργεία έχουν σήμα κοπυράϊτ στις σελίδες τους - Badseed απάντηση 23:25, 7 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]

ΝΟΜΟΣ 2121 4-3-93 Φ.Ε.Κ 25-4-3-93 ο οποίος Δημοσιεύτικε στην Εφημερίδα της Κυβέρνισης το 1993 Με υπογραφή του τέος Πρωθυπουργού Εξοχώτου κ. Κ. Μητσοτάκη, της Κυβέρνησης, ψηφισμένος νόμος κατά την ισχύουσα διάταξη τη Βουλή των Ελλήνων παμψηφεί, Νομιμη νομεθετική εξουσία της Ελλάδος, της οποίας όπως αναφέρεται στην Ισχύουσα νομοθεσία τα πεπραγμένα εν κράτος Ελλάδι, τω νόμω αυτης υπάγωσιν και οι πολίτες αυτής υπακουωντες εως όφειλον.


Στο Αρθρο 2 Παράγραφος 2 αναφέρει


Στο Ονομα του Ελληνικού Λαού(...)


2. Νοούνται επίσης ως έργα οι μεταφράσεις, οι διασκευές, οι προσαρμογές, οι αντιγραφές και οι άλλες μετατροπές έργων ή εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης, ιστορικών πηγών, καθώς και οι συλλογές έργων ή συλλογές εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης ή απλών γεγονότων και στοιχείων, καταγραφή και αντιγραφή κάθε ιστορικού στοιχείου, όπως οι εγκυκλοπαίδειες και οι ανθολογίες και οι βάσεις δεδομένων και τα ιστορικά η πληροφοριακά κείμενα, στα οποία επιτρέπεται κάθε διασκευή, προσαρμογή αντιγραφή, κ.ε. κάθε δημόσιας ή ιδιωτικής πηγής τα αποία είναι Περιουσία της Ελλάδος και των Ελλήνων και πολιτιστική κληρονομιά αυτών.(...)

Το Αρθρο Βαρθολομιό είναι Αντιγραφή από Βαση δεδομένων και παραλληλα ιστορική καταγραφή, απο ιδιωτική πηγή . Το άρθρο μου ανήκει στον Ελληνικό Λαό και ειναι περιουσια ΑΥτου και μόνο Αυτου.

Ελπίζω να σας βοήθησα. Αυτός ειναι ο νόμος περι των κειμένων που αφορουν Δημόσια κληρονομιά.

Στο Ονομα του Ελληνικού Λαού[επεξεργασία κώδικα]

Συμφωνα με το Ν2121/4-3-93 και σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία

ΖΗΤΩ

Την ΑΜΕΣΗ Αφαίρεση του παρακάτω τμήματος πό το αρθρο μου

Το άρθρο πιθανόν να παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα. Εάν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, σύντομα θα διαγραφεί. Παρακαλούμε δείτε τη σχετική συζήτηση στη σελίδα συζήτησης του άρθρου.


ΔΙΟΤΙ


Συμφωνα με τον νόμο η επισήμανση αυτή για το αρθρο μου είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και η υπαρξή του σε δημόσια περιουσία θεωρήται ΑΔΙΚΗΜΑ διότι διαστρευλώνει την ένοια της Δημόσιας κληρονομιάς και διώκειται ποινικά.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και όσους εν ρητώ δικαιωματί μου θέλω προσθέσει,


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ

Εκ του Δικηγορικού Γραφείου Ελένης Καπτάκη.


Μάλλον κάνετε λάθος. Καταρχήν το άρθρο 2 (σύμφωνα με το νόμο στη Βικιθήκη [1]) αναφέρει:
Νοούνται επίσης ως έργα οι μεταφράσεις, οι διασκευές, οι προσαρμογές και οι άλλες μετατροπές έργων ή εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης, καθώς και οι συλλογές έργων ή συλλογές εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης ή απλών γεγονότων και στοιχείων, όπως οι εγκυκλοπαίδειες και οι ανθολογίες και οι βάσεις δεδομένων, εφόσον η επιλογή ή η διευθέτηση του περιεχομένου τους είναι πρωτότυπη. Η προστασία των έργων της παρούσας παραγράφου γίνεται με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων στα προϋπάρχοντα έργα, που χρησιμοποιήθηκαν ως αντικείμενο των μετατροπών ή των συλλογών.
Υπάρχει λοιπόν η παράμετρος εφόσον η επιλογή ή η διευθέτηση του περιεχομένου τους είναι πρωτότυπη. Κανείς δεν λέει ότι τα ιστορικά στοιχεία έχουν copyright αλλά εσείς αντιγράφετε ένα κείμενο που σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο αποτελεί πράγματι πνευματικό έργο, αλλά αυτού που το έγραψε και όχι δικό σας. Εσείς απλά το μεταφέρετε εδώ αυτούσιο. Με την ίδια λογική μπορούμε να αντιγράψουμε ένα βιβλίο ιστορίας και να το μεταφέρουμε εδώ; Εκτός και αν είστε ο συντάκτης του κειμένου και στην ιστοσελίδα, οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα. --Dada 08:41, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Από την παραπάνω διατύπωσή σας παραλείψατε μια σημαντική φράση, αυτή που αναφέρει και ο Dada: εφόσον η επιλογή ή η διευθέτηση του περιεχομένου τους είναι πρωτότυπη. Η απλή αντιγραφή δεν συνιστά πνευματική δημιουργία και συνεπώς δεν προστατεύεται από το Ν. 2121/93 (είμαστε ενήμεροι για το νόμο αυτόν, υπάρχει δε εδώ και καιρό στη Βικιθήκη), αλλά μάλλον αποτελεί παραβίασή του. Άρα σε περίπτωση απλής αντιγραφής δεν μπορούμε να μιλάμε για άρθρο "μας", εκτός αν έχετε γράψει εσείς το κείμενο, γεγονός για το οποίο θα μπορούσατε απλά να ενημερώσετε. Λάβετε υπόψη σας επίσης ότι η άδεια GFDL της Βικιπαίδεια προβλέπει και την εμπορική εκμετάλλευση των περιεχομένων της, πράγμα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε σχέση με τον 2121/93.

Η σήμανση ενός κειμένου ως copyrighted δεν είναι παράνομη αλλά αποτελεί στοιχειώδες μέσο αυτοπροστασίας της Βικιπαίδεια από παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς και στοιχειώδες μέσο προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, των οποίων τα κείμενα ανεβαίνουν στη Βικιπαίδεια χωρίς την άδειά τους.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι η κοινότητα της Βικιπαίδεια αποτελείται από χρήστες που συνεισφέρουν εθελοντικά από τον προσωπικό τους χρόνο, με σκοπό τόσο τη δημιουργία ενός έργου που κάποια μέρα ίσως αποτελέσει χρήσιμο εκπαιδευτικό και μορφωτικό εργαλείο, όσο και την προσωπική τους ευχαρίστηση. Δεν βοηθάτε το έργο, τη λειτουργία και τη συνοχή της κοινότητας όταν επικαλείστε δικηγορικά γραφεία και ποινικές κυρώσεις, πράγμα που βέβαια είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας.

Φιλικά Badseed απάντηση 09:12, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Μεταφορά από τη σελίδα συζήτησης του Βαρθολομιού
Άρ. 48 Κώδικα Περί Δικηγόρων: Ο Δικηγόρος υποχρεούται να τηρή την προσήκουσαν ευπρέπειαν και μετριότητα εκφράσεων κατά τε τας προφορικάς και τας εγγράφους αυτού εκθέσεις(...).
Άρ. 46 Παρ. 2 Κώδικα Περί Δικηγόρων: Οφείλει ιδία να μη υπερασπίζη παρανόμους και προφανώς αδίκους υποθέσεις, ν' απέχη παντός μη ευθέως τρόπου υπερασπίσεως (...).
Αυτά για την επίκληση δικηγορικής ιδιότητας και τις απειλές περί μηνύσεων κλπ. κλπ. Όσο για τα υπόλοιπα, ας μείνουν καλύτερα ασχολίαστα... Να εύχεται μόνο η εν λόγω κυρία οι εντολείς της να μην επισκέπτονται τη ΒΠ...--Αρχίδαμος 12:53, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]