Συζήτηση προτύπου:Πλαίσιο ολυμπιακού αγωνίσματος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ασυμβατότητες[επεξεργασία κώδικα]

Λόγω διαφορών του αγγλικού με το ελληνικό Πρότυπο:FlagIOC η αγγλική παράμετρος games πρέπει να αναλυθεί στις ελληνικές αγώνες και έτος. Παράδειγμα:

αγγλικό πρότυπο
|games=1896 Summer
ελληνικό πρότυπο
|αγώνες=Θερινούς |έτος=1896

Αν γίνει χρήση μόνο της αγγλικής παραμέτρου games τότε δεν γίνεται καλή χρήση του FlagIOC. --Francois-Pier (συζήτηση) 04:24, 28 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)

Αλλαγή στις χώρες[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να γίνει μια μικρή αλλαγή στο σημείο που περιέχει τις χώρες των Ολυμπιονικών. Για παράδειγμα, στο λήμμα Πάλη στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1896 – Ελληνορωμαϊκή ανδρών και στους Ολυμπιονίκες του προτύπου, ο κόκκινος σύνδεσμος "Γερμανία" οδηγεί στο λήμμα "Γερμανία στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1896", ενώ νομίζω πως θα πρέπει να οδηγεί στο "Η Γερμανία στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1896" (με λίγα λόγια μας λείπει αυτό το "Η" πριν το όνομα της εκάστοτε χώρας ώστε να μας συνδέσει στο σωστό λήμμα). Πιστεύω πως αξίζει να γίνει αυτή η μικρή αλλαγή, αν υπάρχει τρόπος φυσικά. --Giannis7Syros (συζήτηση) 10:47, 29 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)

Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα που θα συναντήσεις π.χ. αν βάλεις "χρυσόΚΩΔ=ZZX" που σύμφωνα με τη ΔΟΕ σημαίνει "Ολυμπιακή ομάδα" τότε δεν θα πάρεις ούτε σημαία ούτε σύνδεσμο προς κάποιο λήμμα, ή αν θελήσεις να βάλεις παλαιότερη έκδοση σημαίας με "χρυσόΚΩΔ=Greece (1822-1978)" διότι το 1896 η σημαία της Ελλάδας ήταν διαφορετική από τη σημερινή τότε θα βγει σωστά η σημαία αλλά δεν θα βγαίνει σωστά ο σύνδεσμος (για αυτό άλλωστε δεν το μετέφρασα ως "χρυσόΔΟΕ" και το άφησα αόριστα ως "χρυσόΚΩΔ").

Όμως αυτό που ζητάς, όσο και τα παραπάνω, δεν έχουν να κάνουν με το παρόν πρότυπο, αλλά με το Πρότυπο:FlagIOC όπου αποφασίστηκε (ή όχι) να κάνει τον σύνδεσμο με το λήμμα. Όλα τα πρότυπα με σημαίες έχουν βάση το πρότυπο Flagicon το οποίο έχει διαφορετική δομή από το αγγλικό παρ' ότι χρησιμοποιείται για να καλύψει αγγλικά πρότυπα που έχουν αντιγραφεί εδώ. Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει να το διορθώσω και δεν μου το επέτρεψαν το μόνο που τους ενδιαφέρει (ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ) είναι να δείχνει καλά στο ποδόσφαιρο.

Πήγαινε στη συζήτηση του προτύπου FlagIOC και κάνε εκεί το αίτημά σου, διότι αυτό που ζητάς πρέπει να επιτραπεί και να γίνει από τους συντάκτες εκεί. --Francois-Pier (συζήτηση) 17:02, 29 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)

Νομίζω ότι το ζήτημα με το άρθρο πριν από το όνομα της χώρας στα σχετικά λήμματα λύθηκε. Για της Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα πρέπει, προς το παρόν τουλάχιστον, να μην χρησιμοποιείτε "ΗΠΑ" αλλά "Ηνωμένες Πολιτείες" ή "USA". Όσο για την εμφάνιση των σημαιών στη διάρκεια των ετών, χρειάζεται ακόμα πολύ προσπάθεια και συμμάζεμα στα πρότυπα Flagicon/χώρες και Flagicon/σημαίες.
Αντιγόνη (συζήτηση) 08:05, 1 Οκτωβρίου 2014 (UTC)
Αυτο το προς το παρόν τουλάχιστον μάλλον πρέπει να γίνει τώρα, διότι ως ΗΠΑ έχει μπει παντού (καθώς οι μικρές λέξεις και οι συντμήσεις βολεύουν αυτά τα πλαίσια με πίνακες). Έτσι αντί να γίνουν όλες αυτές οι αλλαγές (οι οποίες θα απαιτήσουν και εκτεταμένους πίνακες με κάποια λήμματα) θα ήταν προτιμώτερο μάλλον να γίνει μία. --Francois-Pier (συζήτηση) 08:43, 1 Οκτωβρίου 2014 (UTC)
Αν είναι τόσο αναγκαίο να γίνει αμέσως η απλούστερη - αλλά "μπακαλίστικη" λύση - είναι να δημιουργηθεί ανακατεύθυνση από το Οι ΗΠΑ στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1896 στο Συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1896, όπως έγινε με το Οι Ηνωμένες Πολιτείες στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1896. Παρομοίως, αν επιλεχτεί άλλη σύντμηση, πχ "Η.Π.Α." Προς το παρόν, η μόνη αυτόματη ανακατεύθυνση γίνεται από το "USA" στο "Ηνωμένες Πολιτείες". Όπως έγραψα και παραπάνω, υπάρχει ένα χάος με τα πρότυπα Flagicon/χώρες και Flagicon/σημαίες. Για να ανακατευθύνουν όλα, "ΗΠΑ", "Η.Π.Α.", "Ην. Πολιτείες", "Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής" "Ηνωμένες Πολιτείες" σε ένα, θέλει ψάξιμο. Διαφορετικά, θα πρέπει να ορίζεται ποιος όρος θα χρησιμοποιείται για τη συγκεκριμένη χώρα ή να δημιουργούνται ανακατευθύνσεις.
Αντιγόνη (συζήτηση) 09:14, 1 Οκτωβρίου 2014 (UTC)
Το "ΗΠΑ" κατευθύνει πλέον προς το "Οι Ηνωμένες Πολιτείες στους [αγώνες] Ολυμπιακούς Αγώνες [έτος]".
Αντιγόνη (συζήτηση) 13:03, 1 Οκτωβρίου 2014 (UTC)