Συζήτηση κατηγορίας:Χωριά του νομού Αττικής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο όρος "Νομός Αττικής" σήμερα, ιδίως μετά την ανάπτυξη των 4 νομαρχιών της Αττικής και την αναγνώρισή τους ως αυτόνομους νομούς της Ελλάδος, δεν είναι και τόσο δόκιμος, οπότε δεν έχει νόημα η μεταφορά των χωριών της Αττικής σε κατηγορία νομού Αττικής, ενώ οι κωμοπόλεις και οι λοιπές κατηγορίες βρίσκονται στην κατηγορία:Αττική, που υποδηλώνει την περιφέρεια Αττικής.

Με απλά λόγια, σήμερα, προβλέπεται η Περιφέρεια Αττικής ως ανεξάρτητη γεωγραφική και διοικητική ζώνη της Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της διακρίνεται σε τέσσερις νομαρχίες (μικρούς αλλά αυτόνομους νομούς), τη Νομαρχία Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής. Συνεπώς, σήμερα με τον όρο Αττική εννοούμε την Περιφέρεια.

--Dimorsitanos 14:56, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

ΟΚ Δημορσιτάνε. Πειστικά τα επιχειρήματα σου. Απέσυρα την πρόταση. Οι νομοί της Ελλάδας πάντως επίσημα συνεχίζουν να είναι 51--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:08, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Μπορεί πάντως να γίνει η μετακίνηση για χάρη της ομοιομορφίας και μέσα σε αυτή να αναπτυχθούν 4 υποκατηγορίες του στυλ Κατηγορία:Χωριά της νομαρχίας Αθηνών, Πειραιώς και ούτω καθεξής... --Alaniaris 15:13, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Στη νομαρχία Αθηνών δε νομίζω πως έχουν απομείνει χωριά... :P ίσως κάποιοι απόμακροι συνοικισμοί.

--Dimorsitanos 15:17, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Όντως....;) --Alaniaris 15:22, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Ας το αφήσουμε προσωρινά και το ξαναβλέπουμε. Θα το έχω στα υπόψιν.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:54, 28 Οκτωβρίου 2008 (UTC)