Συζήτηση:Linux Mint

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Του έκανα σημαντικές προσθήκες. Προσπάθησα όσο γίνεται να το τεκμηριώσω βασισμένος στις επίσημες ανακοινώσεις. Δεδομένου του όγκου των πληροφοριών που πρόσθεσα, θα ήταν καλό να γίνει επιπλέον έλεγχος από τρίτους για να διορθωθούν τυχόν ανακρίβειες και παραλείψεις. Ευχαριστώ, καλή συνέχεια σε όλους.Spiros790 (συζήτηση) 10:06, 26 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Αναρωτιέμαι μήπως έχει υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες στις εκδόσεις. Πήγα να προσθέσω τις νέες εκδόσεις και χάθηκα. Το αγγλικό λήμμα για παράδειγμα δεν έχει αναλυτικά και το κάθε περιβάλλον εργασίας. Μήπως να τα καταργούσαμε και να κρατούσαμε μόνο το ιστορικό εκδόσεων; Επίσης μήπως να καταργήσουμε και τη στήλη Παρατηρήσεις; --Protnet (συζήτηση) 23:28, 19 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)

Protnet όχι βέβαια. Εδώ είναι όλες οι παραλλαγές του 17.1 ("όλα σε ένα και νοικοκυρεμένα" :) ) και εδώ ο αντίστοιχος πίνακας στην αγγλική ΒΠ --> w:en:List of Linux Mint releases -- Spiros790 (συζήτηση) 07:22, 20 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)
Spiros790 οκ, κανένα πρόβλημα. Εγώ το είπα από την άποψη ότι είναι παραπάνω δουλειά και ο άλλος το σκέφτεται να μπει στην διαδικασία να ενημερώνει το λήμμα με τόσες πληροφορίες. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου. Είναι πολύ καλύτερα να φαίνεται όλο το ιστορικό των εκδόσεων.
Επιμένω ωστόσο στη διαγραφή της στήλης «Πληροφορίες» ως περιττής. Πες μου το οκ και τη σβήνω και αν χρειαστεί μελλοντικά την προσθέτουμε πάλι.
--Protnet (συζήτηση) 19:17, 20 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)
Protnet, τις "παρατηρήσεις" λες λογικά. Ναι οκ για σβήσιμο. Με βάση το αρχικό πλάνο (μου) θα ήταν ίσως η πιο χρήσιμη στήλη, αλλά από χρόνο δεν πάμε καλά... Χαιρετώ, καλή συνέχεια :) -- Spiros790 (συζήτηση) 08:01, 21 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)

Βέβαια αγαπητέ Protnet η στήλη με τις παρατηρήσεις θα επανέλθει προσεχώς... -- Spiros790 (συζήτηση) 13:27, 3 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Βεβαίως και να επανέλθει φίλε Σπύρο, όταν υπάρξει η πρώτη παρατήρηση SFriendly.svg --Protnet (συζήτηση) 13:30, 3 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Σπύρο Αυτό γιατί το ανέστρεψες; α) Δεν μας λέει κάτι αφού παντού λέει το ίδιο δηλαδή Debian | Testing. Θα μπορούσε να μπει απλά στην εισαγωγή: «Όλες οι εκδόσεις βασίζονται στην έκδοση Debian Testing». Αλλά ούτε κι εκεί το έβαλα γιατί το λέει έτσι ακριβώς πιο πάνω. β) Και εφόσον η στήλες δεν προσθέτουν πληροφορία, τότε απλά μπερδεύουν τον επισκέπτη με τη φλυαρία. Ήδη οι πίνακες είναι αρκετά φορτωμένοι. --Protnet (συζήτηση) 13:37, 3 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Αυτό γιατί μου έχει τύχει προσωπικά να μου λέει γνωστός ότι το Mint πατάει στην stable έκδοση του Debian και όχι στην testing και μάλιστα ότι το διάβασε εδώ στην ΒΠ (δηλ. ο τυπάς διάβασε τον πίνακα μου -που το γράφει 100 φορές όπως σωστά λες- δν ξέρει ότι γράφω στην ΒΠ...) και παρόλα αυτά άλλα ντ' άλλων καταλάβε... πονεμένη ιστορία... Επίσης μην θεωρείς δεδομένο ότι όλες θα έχουν το ίδιο APT base. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:02, 3 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Βσκ μπορεί να μπει σε ένα μεγάλο κελί με rowspan, αντί να είναι γραμμένο 100 φορές. Τώρα μου ρθε η φλασιά. ο.Ο -- Spiros790 (συζήτηση) 14:05, 3 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Αυτό είχα σκεφτεί αρχικά αλλά μετά είπα να το σβήσω. Ωραία, έτσι λοιπόν! --Protnet (συζήτηση) 14:21, 3 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Μια χαρά :) -- Spiros790 (συζήτηση) 14:24, 3 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Edition[επεξεργασία κώδικα]

Πώς αποδίδουμε το edition στα Ελληνικά; Είναι προφανές ότι το γενικά δόκιμο έκδοση που έβαλε ο Χρήστης:Xoristzatziki εδώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί θα γίνει σύγχυση με το version όπως φαίνεται στο παράδειγμα: «το Linux Mint βρίσκεται στην έκδοση (version) 17.1 και είναι διαθέσιμο σε 4 εκδόσεις (editions): Cinnamon, MATE, Xfce και KDE».

Ο Χρήστης:Spiros790 χρησιμοποίησε τον όρο εκδοχή για το edition. Εγώ πάλι προτείνω τον όρο παραλλαγή. Αποφασίστε ποιο από τα δύο προτιμάτε, ή προτείνετέ κάποιο νέο κι εγώ δεν έχω πρόβλημα να το διορθώσω σε όλα.

Υ.Γ. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά το νέο screeshot που έβαλα θα καταλάβετε ότι πλέον είμαι ένας περήφανος χρήστης Linux Mint 17.1! Και έχει πολλές νέες βελτιώσεις! Εξαιρετικό!

--Protnet (συζήτηση) 11:36, 22 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)

Ανεξάρτητα από τη... "βαβυλωνιακή" μετάφραση του αγγλικού όρου, νομίζω ότι η ενότητα θα πρέπει να ονομαστεί εκδόσεις. Οι "παραλλαγές" που απλά περιλαμβάνουν διαφορετικά γραφικά περιβάλλοντα μάλλον πρέπει να ονομάζονται εκδοχές. Και μάλλον θα πρέπει να αλλάξει και η καταχώρησή μου για την "έκδοση Debian" σε "εκδοχή Debian". --Xoristzatziki (συζήτηση) 06:02, 23 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)

Πρωτογενείς πηγές[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι έχουμε πέσει στην ίδια λούμπα με το αγγλικό λήμμα δηλαδή έχουμε σχεδόν αποκλειστικά πρωτογενείς πηγές. Προσωπικά, μιας κι έχω πωρωθεί και διαβάζω πολύ γύρω από το Mint, θα προσπαθήσω να προσθέτω ό,τι σημαντικό βρίσκω. --Protnet (συζήτηση) 11:03, 23 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)

Βασικά πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε για που είναι τι. Το λήμμα στην παρούσα μορφή του έχει περιεχόμενο για το οποίο οι πρωτογενείς πηγές είναι οι ενδεδειγμένες. Αξιολογικές κρίσεις, κριτική, reception και τα συναφή απαιτούν φυσικά ανεξάρτητες, δευτερογενείς πηγές. Το πότε παρουσιάστηκε η τάδε έκδοση και ποια περιβάλλοντα εργασίας υποστηρίζει θα τα παίρνουμε από αυτούς που το φτιάχνουν -όχι από άλλα site & περιοδικά. -- Spiros790 (συζήτηση) 11:45, 23 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)
By the way Protnet καλώς ήλθες στο κλαμπ του Linux Mint. SFriendly.svg -- Spiros790 (συζήτηση) 12:00, 23 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)
(Συζήτηση άσχετη με το λήμμα μεταφέρθηκε εδώ --Protnet (συζήτηση) 15:50, 23 Δεκεμβρίου 2014 (UTC))