Συζήτηση:Πληθοπορισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Συζήτηση:Crowdsourcing)
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η ιστοσελίδα των Atentistas φαίνεται ότι έχει κατέβει, τόσο αυτή που υπάρχει στην παραπομπή Νο 11 όσο και η κεντρική τους. Δεν ξέρω αν έχει πια νόημα η αναφορά σε αυτούς στο κείμενο του άρθρου ..εκτός αν αυτές οι σελίδες έχουν αρχειοθετηθεί κάπου. Διαφορετικά πιστεύω ότι πρέπει να φύγει. --Γλαύκος ρίχτο 07:39, 4 Αυγούστου 2012 (UTC)


Οποιαδήποτε συζήτηση για τον όρο εδώ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 15:18, 15 Ιανουαρίου 2019 (UTC)


Όσον αφορά τον τίτλο του λήμματος (ο οποίος επί του παρόντος είναι στα Αγγλικά), πιστεύω πως εφόσον υπάρχει αντίστοιχος (εύχρηστος) ελληνικός όρος τότε δεν χρειάζεται (και δεν πρέπει) ο κύριος τίτλος του λήμματος να είναι στα Αγγλικά. Συμφωνώ ότι ο ελληνικός όρος δεν είναι τόσο διαδεδομένος όσο ο αγγλικός όμως αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι πρόκειται για σχετικά νέα ορολογία και δεν είναι λόγος να γράφονται άρθρα με αγγλικό τίτλο σε μια ελληνική εγκυκλοπαίδεια. Για παράδειγμα γιατί γράφουμε φορητός υπολογιστής και όχι Laptop; Βεβαίως όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι φορητοί υπολογιστές ο όρος Laptop ήταν πιο διαδεδομένος στον ελληνόφωνο χώρο (ίσως ακόμα να είναι) παρ' όλα αυτά ο ελληνικός όρος προτιμάται σε πολλές περιπτώσεις, μία από αυτές είναι και το άρθρο στην βικιπαίδεια: Φορητός υπολογιστής.--Tsioftas (συζήτηση) 00:13, 16 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Συμφωνώ με το σκεπτικό τού αγαπητού φίλου, ότι είναι καλό να προτάσσεται ως κύριος ο ελληνικός τίτλος Πληθοπορισμός. Πρόκειται ασφαλώς για νεολογισμό· εντούτοις, είναι καλά εδραιωμένος, απαντά σε επιστημονικές εργασίες, σε σύμπλοκους όρους (π.χ. εφαρμογές πληθοπορισμού), ακόμη και σε επίσημες προκηρύξεις (π.χ. εδώ). Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι συνετό να προτιμούμε τον ελληνικό όρο, ο οποίος έχει το πλεονέκτημα της κλίσης, παρά να παρεμβάλλουμε σε ελληνικό κείμενο όρο με το λατινικό αλφάβητο. Εξυπακούεται βεβαίως ότι ο αγγλικός όρος μπορεί (και θα πρέπει) να μνημονεύεται σαφώς μέσα στο λήμμα και να υπάρχει ως ανακατεύθυνση. Ευχαριστώ. Dr Moshe