Συζήτηση:1944

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Παρακαλώ τον χρήστη CHE να σταματήσει να διαγράφει το γεγονός της πολύνεκρης διαδήλωσης του ΕΑΜ (τουλάχιστον 30 νεκροί) με το επιχείρημα πως "σημαντικότερο γεγονός της 3ης Δεκεμβρίου ήταν η μάχη (με νεκρούς)". Ήταν διαδήλωση με δεκάδες πολίτες (άοπλους) νεκρούς. Οι μαχες ξεκίνησαν τις επόμενες ημέρες. Δεν κάνουμε δικαστήριο εδώ και δεν ενοχοποιούμε κανέναν ούτε αποκρύπτουμε γεγονότα.

Δηλαδή τελικά το "14 Ιουνίου - Ο Αδαμάντιος Λεμός και η Μαίρη Γιατρά Λεμού ιδρύουν το Θίασο Λεμού" είναι γεγονός άξιο να καταγραφεί ενώ μια διαδήλωση με νεκρούς περισσότερους από αυτούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου όχι; --Dipa1965 (συζήτηση) 08:16, 27 Νοεμβρίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα συνάδελφε. Μα δεν διαφωνώ μαζί σου. Γι' αυτό και είχα βάλει τον σύνδεσμο (ο οποίος έλειπε στις προηγούμενες εκδόσεις) ώστε να μπορεί κάποιος να διαβάσει ολόκληρο το ιστορικό. Απλά η διαφωνία μου είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι μάχες ξεκίνησαν την ίδια μέρα και όχι την επομένη. Αλλά εφόσον οι πηγές σου δίνουν την επομένη, εγώ δεν επιμένω. Σε ό,τι αφορά το "Θίασο Λεμού", το γεγονός δεν το έγραψα εγώ. Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν είναι σημαντικό. Αυτός που το έγραψε, όμως, προφανώς έχει άλλη άποψη. --CHE 12:19, 30 Νοεμβρίου 2015 (UTC)