Συζήτηση:Ψήφισαν ακόμα και τα δένδρα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Συγχώνευση[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήταν καλύτερο να συγχωνευτεί με το Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1961 γιατί ταιριάζει εκεί και γιατί γενικά οι μεμονωμένες εκφράσεις δεν χρειάζεται να έχουν χωριστά λήμματα.

Εκτός από αυτό νομίζω ότι έτσι όπως είναι έχει ανακρίβειες, πχ η φράση δεν είναι του ίδιου του Παπανδρέου, και επίσης είναι γραμμένο κάπως μεροληπτικά. Λέει ας πούμε "Έτσι η διεύθυνση ως κατοικία ήταν ανύπαρκτη όχι όμως οι ψηφοφόροι που ήταν πρόσωπα υπαρκτά" σαν να μην είναι η χρήση βιβλιαρίων με πλαστά στοιχεία παράνομη! --cubic[*]star 18:23, 2 Ιουνίου 2010 (UTC)

Οι παρανομίες γίνονται μόνο από υπαρκτά πρόσωπα. Αυτό που φαίνεται εδώ είναι ότι πράγματι κάποιο φυσικό πρόσωπο (παράνομα ίσως;) ψήφισε (ή παράνομα διπλοψήφισε) και όχι το δέντρο. Βικιφιλικά --Xoristzatziki 06:07, 5 Ιουνίου 2010 (UTC).

Ή ανάλυση του άρθρου έχει γίνει επί της φράσεως "ψήφισαν ακόμα και τα δένδρα" που είχε χρησιμοποιήσει ο Γ. Παπανδρέου στους τότε πολιτικούς του λόγους την οποία είχε "αλιεύσει" από σχετικό δημοσίευμα περί των αποτελεσμάτων των ερευνών που διενεργήθηκαν. Από εκεί και πέρα αν οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι διπλοψήφισαν (θεωρητικά πάντα, δεν αποδείχτηκε αυτό) ήταν πολύ λίγοι αυτοί που δήλωσαν αυτή τη διεύθυνση. Το αν ψήφισαν τελικά και κάποιοι με πλαστά βιβλιάρια είναι εκτός του παρόντος άρθρου. Ίσως και η φράση "εκλογές βίας και νοθείας" αποτελέσει ιδιαίτερο άρθρο, δεδομένου ότι έτσι όπως αναφέρεται πιθανόν έχει συμπεριλάβει φονικές συμπλοκές που είχαν σημειωθεί από "ένθερμους" σε καφενεία και σ΄ άλλους χώρους της υπαίθρου.--Templar52 06:36, 5 Ιουνίου 2010 (UTC)

Επί της ουσίας: Πολλοί εκλογείς δήλωναν διπλές διευθύνσεις, εκ των οποίων η μία δεν αντιστοιχούσε σε οίκημα (λ.χ. η οδός τάδε στην δείνα συνοικία τερματιζόταν στο νούμερο 105 και από τον διπλοψηφίσαντα δηλωνόταν το νούμερο 127) αλλά σε σημείο όπου υπήρχαν δένδρα, πέραν του οικισμού. Έτσι καθιερώθηκε η έκφραση ότι "ψήφισαν και τα δένδρα". --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 07:03, 2 Απριλίου 2015 (UTC)