Συζήτηση:Χωροχρόνος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Θεωρώ ότι οι έννοιες θα πρέπει να αποδίδονται στα άρθρα με την ελληνική ονομασία τους, με εξαίρεση τους πολύ ειδικούς όρους που έχουν καθιερωθεί διεθνώς με αγγλική ονομασία, καθώς και τα ξενόγλωσσα ονόματα, για τα οποία θα πρέπει να δίνεται η πρωτότυπη γραφή μέσα σε παρένθεση. Για κοινές έννοιες όπως ο χώρος και ο χρόνος, δεν είναι δόκιμο να δίνεται η αγγλική μετάφραση σε παρένθεση - πέραν των άλλων διακόπτει τη ροή του κειμένου. --Diderot 20:01, 22 Οκτωβρίου 2005 (UTC)

Ο χρόνος είναι χώρος[επεξεργασία κώδικα]

Στον οποίο κινούμαστε με την ταχύτητα του φωτός (!), όταν είμαστε ακίνητοι στις άλλες τρεις (χωρικές) διαστάσεις. Αν βρισκόμαστε σε κίνηση στον (συνήθη) χώρο, τότε η ταχύτητά μας στον (ιδιαίτερο χώρο που τον γνωρίζουμε ως) χρόνο μειώνεται και γίνεται μικρότερη από c. Η συνισταμένη ταχύτητά μας στις τέσσερις διαστάσεις είναι c. (Με την επιφύλαξη ότι όλα αυτά θα ανατραπούν από την επόμενη θεωρία). --egm 19:02, 29 Απριλίου 2006 (UTC)

Γειά[επεξεργασία κώδικα]

Εγώ έχω καταλάβει ότι αν ξαναζήσεις την ίδια μέρα η μέρα αυτή θα μικρίνει και μετά από λίγο θα μικρένει, θα μικρένει και θα ξαναμικρένει μεχρει να κωλίσεις στην ίδια χρωνική κατάσταση.Και σηγγνώμη για τα ορθωγραφικά λάθει.Είμαι γύρο στα 10 ετών.

Σχόλιο 10-4-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

παρακαλώ να γινει αναφορα στο είναι και το γίγνεσθαι Αναφορά: 195.134.98.198 18:44, 10 Απριλίου 2016 (UTC)

Ακατανόητη πρόταση. --Focal Point 21:01, 30 Απριλίου 2017 (UTC)