Συζήτηση:Χάλκη (αποσαφήνιση)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Επ, διαφωνώ. Γιατί να μην έρθει η αποσαφήνιση εδώ, στο Χάλκη η Ελληνική και τα υπόλοιπα ως έχουν? --Alaniaris 18:28, 1 Ιουλίου 2008 (UTC)

Δεκτή η συζήτηση. Εγώ πάντως νομίζω ότι είναι εξίσου γνωστά και τα δύο, οπότε η Χάλκη θα έπρεπε να είναι η σελίδα αποσαφήνισης. Άλλες γνώμες;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:38, 1 Ιουλίου 2008 (UTC)

Βασικά, με ξενίζει λίγο το γεγονός ένα άρθρο αποσαφήνισης να φέρει πρότυπο αποσαφήνισης, να υπάγεται σε κατηγορία αποσαφήνισης και να μην έχει το «αποσαφήνιση» στον τίτλο. Δεν το λέω μόνο για αυτό, είναι πάρα πολλά τα άρθρα που είναι έτσι. --Alaniaris 18:42, 1 Ιουλίου 2008 (UTC)

Αρχικά με ξένιζε και εμένα. Όταν όμως δύο όροι είναι εξίσου γνωστοί, όπως κατά τη γνώμη μου συμβαίνει τώρα, νομίζω ότι ενδείκνυται. --MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:45, 1 Ιουλίου 2008 (UTC)

Σε αυτές τις περιπτώσεις πιστεύω τα «ζυγίζουμε» λίγο, τι είναι περισσότερο γνωστό, ή απλά επιλέγουμε ένα από όλα και το κάνουμε κύριο. Σε αυτή την περίπτωση θεωρώ σημαντικότερο το Ελληνικό νησί, για λόγους ομοιομορφίας με τα υπόλοιπα άρθρα νησιών. --Alaniaris 18:51, 1 Ιουλίου 2008 (UTC)

Θεωρώ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, το χώρο του κύριου άρθρου (εδώ Χάλκη) καταλαμβάνει το άρθρο που θεωρούμε ότι οι περισσότεροι χρήστες ψάχνουν όταν αναζητούν το λήμμα αυτό. Στην περίπτωση της Χάλκης, πιστεύω ότι οι χρήστες είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στο ελληνικό νησί και το Πριγκηπονήσι, ίσως με ελαφρά υπεροχή του δεύτερου, λόγω της περιώνυμης Θεολογικής Σχολής. Πιστεύω ότι δεν πρέπει το κριτήριό μας να αλλάξει και να τοποθετήσουμε στο λήμμα Χάλκη το ελληνικό νησί, μόνο και μόνο επειδή είναι ελληνικό, αλλά να κρατήσουμε εκεί την αποσαφήνιση, θεωρώντας ότι πραγματικά δεν είναι σαφές τι εννοούν αυτοί που πληκτρολογούν το λήμμα «Χάλκη»...--Κωστής 21:33, 1 Ιουλίου 2008 (UTC)

Μία μικρή διευκρίνιση, είπα να πάει το Ελληνικό για λόγους ομοιομορφίας με τα υπόλοιπα άρθρα των Ελληνικών νησιών, όχι λόγω της Ελληνικότητας του SFriendly.svg --Alaniaris 21:43, 1 Ιουλίου 2008 (UTC)