Συζήτηση:Υβριδικός πόλεμος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο ορισμός του υβριδικού πολέμου:

Ικανότητα εντοπισμού και αξιοποίησης των τρωτών και των αδύνατων σημείων των στόχων σε όλο το φάσμα πολιτικής, στρατιωτικής, οικονομικής, κοινωνικής και ενημερωτικής δραστηριότητος καθώς και δραστηριότητος υποδομών (PMESII), με τρόπους που δεν είχαν προηγουμένως ποτέ αναγνωρισθεί και μελετηθεί.

Συνδυασμός συμβατικών και αντισυμβατικών, στρατιωτικών και μη στρατιωτικών, φανερών αλλά και συγκαλυμμένων ενεργειών.

Ένα ευρύτερο σύνολο στρατιωτικών, πολιτικών, οικονομικών και πολιτικών εργαλείων και τεχνικών πληροφόρησης (MPECI) που συνήθως δεν μπορούν να ανευρεθούν και να αναγνωρισθούν στις παραδοσιακές εκτιμήσεις απειλών.

Προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και ασάφειας σχετικά με την προέλευση, τη φύση και τον στόχο της απειλής.

Δυσκολία να αναγνωριστεί ως Υβριδική Απειλή μέχρι να εκδηλωθεί πλήρως, με επιβλαβείς επιπτώσεις που θα έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται και μειώνοντας έτσι την ικανότητα του στόχου να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Συγχρονισμός των Υβριδικών μέσων με νέους τρόπους.

Ικανότητα διατήρησης του επιπέδου αντιπαράθεσης κάτω από οποιοδήποτε όριο συμβατικού πολέμου ή ένοπλης επίθεσης και, ως εκ τούτου, πέραν του Χάρτη του ΟΗΕ και διατάξεων και της δικαιοδοσίας των διεθνών Συμβάσεων, Νόμων και Συνθηκών για τον πόλεμο και τις ένοπλες συγκρούσεις. http://www.elisme.gr/en/2020-05-16-15-30-51/item/42-1281