Συζήτηση:Τσουνάμι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Έναρξης κατά την κλίμακα ποιότητας.

Τα κύματα τσουνάμι δεν έχουν πάντα ύψος και δεν γίνονται αντιληπτά από μακριά (τραγικό παράδειγμα αυτό του 2004). Ύψος παίρνουν στην ακτή όπου, όπως γράφει σωστά ο Temp, αναδιπλώνονται (είναι κύμα σε μέσο με ελεύθερο άκρο) - Badseed 10:03, 10 Μαΐου 2006 (UTC)

Έχουν ύψος, αλλά η κορυφή τους δεν είναι λευκή λόγω του μεγάλου μήκους τους (κορυφή με κορυφή ή εν προκειμένω κοίλωμα με κοίλωμα), από μακριά φαίνεται σαν χαμηλός τοίχος και αυτό βεβαίως γιατί δεν καλύπτει 360 μοίρες όλο τον ορίζοντα αλλά μόνο τμήμα του. Αν συμβεί το αντίθετο, στο σύνολο του ορίζοντα, τότε αυτό απομακρύνεται αφού το σημείο του παρατηρητή θα είναι το επίκεντρο του σεισμού. Εκτός όμως από τους ναυτικούς σχεδόν κανείς άλλος δεν παρακολουθεί τον ορίζοντα. Σε παράλιους σεισμούς η προσοχή επ΄ αυτού θα πρέπει πάντα να εντείνεται.--Templar52 10:36, 10 Μαΐου 2006 (UTC)