Συζήτηση:Τσαρούχι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

"θα σας πάρουμε με τα τσαρούχια" Δεν τη γνωρίζω την έκφραση, αλλά μου φαίνεται λίγο χυδαία να πω την αλήθεια...--Αρχίδαμος 21:36, 8 Ιουνίου 2006 (UTC)

Η έκφραση γράφτηκε από μένα χωρίς να ένοιωθα ότι έγραφα κάτι χυδαίο. Αν πιστεύεις ότι θα ενοχλήσει κάποιους - ή αν ενοχλεί εσένα-, μπορείς να τη σβήσεις. Δε θα την επαναφέρω. --FocalPoint Συζήτηση 14:46, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)

 :))) αρχίδαμε, δεν ξέρω αλλά μου πέρασε από το μυαλό ότι έχεις πολύ βρώμικο μυαλό. την έκφραση την έχω ακούσει πολλές φορές αλλά πρώτη φορά σκέφτομαι ότι ίσως το νόημα είναι πολύ χυδαίο, άμα αρχίσει κανείς να κάνει συνειρμούς δεν ξέρει που θα καταλήξει... --Λύκινος 15:26, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)

Επόμενο άρθρο σε μια - δυο μέρες: Παντόφλα. Ποιός ξέρει τι θα δούν τα ματάκια μας και εκεί. Λύκινε, Αρχίδαμε, σας προσκαλώ εκ των προτέρων για peer review καθώς και έλεγχο πολιτικής ορθότητας. --FocalPoint Συζήτηση 15:42, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)

Τα ματάκια σας δε θα δούνε κάτι παραπάνω από αυτά που γράφετε. Η έκφραση προφανώς δε με ενόχλησε, ό,τι έννοια και να έχει, δεν πιστεύω στην πουριτανική καθαρότητα, αφού όπως ορθά αποκαλύφθηκε άλλωστε έχω βρώμικο μυαλό (κι εδώ μας πήραν πρέφα). Απλά εκφράζω την απορία, στην έκφραση "θα σας πάρουμε με τα τσαρούχια" το ρ. παίρνω έχει την ίδια έννοια που έχει και στην έκφραση "θα σας πάρουμε με τις πέτρες", δηλ. θα σας πάρουμε στο κατόπι πετώντας τσαρούχια (μάλλον απίθανο), ή (μεταφορικά) θα σας εξαναγκάσουμε σε συνουσία τόσο γρήγορα που δε θα προλάβετε ή δε θα προλάβουμε να βγάλετε (-ουμε) τα τσαρούχια. Θέμα πολιτικής ορθότητας δεν ετέθη, αν αρχίσουν εκφράσεις με τσαρούχια και έγχρωμους ή άλλες ευαίσθητες ομάδες βλέπουμε...Ευχαρίστως παντως να κοιτάξω και την παντόφλα και το πασούμι και ό,τι άλλο είδος υπόδησης, το τσαρούχι είναι πολύ καλό άρθρο (σοβαρά το λέω).--Αρχίδαμος 16:04, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)

Πασούμι !!! Δεν το είχα σκεφτεί... Η ανάλυσή σου για το όλο θέμα είναι φοβερά σωστή. Το άρθρο και εμένα μου αρέσει. Είχε άλλωστε καλή βάση, τον Ελευθερουδάκη.--FocalPoint Συζήτηση 16:17, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)