Συζήτηση:Τζον Ντ. Ροκφέλερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Εβραϊκή καταγωγή;[επεξεργασία κώδικα]

Από που προκύπτει ότι η οικογένεια Ροκφέλερ έχει εβραϊκή καταγωγή; Σύμφωνα με τους κανόνες κάθε ισχυρισμός πρέπει να συνοδεύεται από σχετική παραπομπή. Στο αγγλικό λήμμα κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται, οπότε καλό θα ήταν να αφαιρεθεί.

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

--Gerakibot 14:40, 26 Αυγούστου 2009 (UTC)

Δεν υπάρχει "νι" στο όνομα[επεξεργασία κώδικα]

Το επώνυμο "Davison", της Σκοτσέζας μητέρας του Ροκφέλλερ, δεν έχει n. Από πού προκύπτει το Ντέιβινσον; 34kor34 (συζήτηση) 07:45, 10 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Λάθος δικό μου που φαίνεται να προέρχεται από το 2007.--Diu (συζήτηση) 13:21, 10 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Στο όνομα δεν υπάρχει "ν". Υπάρχει όμως στις πηγές (τουλάχιστον σε όσες υπάρχουν στο διαδίκτυο). Κάποια στιγμή δώθηκε και η "σωστή προφορά" (μετακινήθηκε σε Τζον Ντάβισον Ροκφέλερ). Δεν τον βρήκα πουθενά στα ελληνικά χωρίς "ν" ή "Ντάβισον". Αν υπάρχει πιο έγκυρη πηγή που να επιβεβαιώνει την ολοκληρωμένη ονομασία στα ελληνικά, τότε καλό είναι να χρησιμοποιηθεί. Πάντως για να λυθεί μια και καλή το "πρόβλημα", προτείνω να κοπεί ο γόρδιος δεσμός και να μετακινηθεί το λήμμα σε Τζον Ν. Ροκφέλερ (όπως το έχουν και στα εγγλέζικα en:John D. Rockefeller) σε συνδιασμό με ενημέρωση των wikidata που τον αναφέρουν ως "Τζον Ντέιβινσον Ροκφέλερ". --IM-yb (συζήτηση) 17:13, 10 Οκτωβρίου 2016 (UTC)
Α. Ή υπάρχει n στο αγγλικό/σκωτικό όνομα, ή όχι. Αν δεν υπάρχει, ως φαίνεται, η προσθήκη του ν συνιστά αλλοίωση. B. To πώς τον αναφέρουν διάφορα σάιτ της συμφοράς, αναπαράγοντας συνήθως το λάθος των παλαιότερων εκδόσεων του λήμματος της ΒΠ, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη διαιώνιση του λάθους. Ούτε η αναπαραγωγή του και από μερικά αξιόπιστα σάιτ, ελέω ασχετοσύνης ορισμένων δημοσιογράφων τους. 34kor34 (συζήτηση) 19:17, 10 Οκτωβρίου 2016 (UTC)


Αρχικά το μετακίνησα στον σωστό τίτλο και αν θέλετε συζητάμε για την μετακίνηση σε Τζον Ν. Ροκφέλερ.--Diu (συζήτηση) 22:44, 10 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Καλύτερα Τζον Ντ. Ροκφέλερ, όπως τον αναφέρουν συνήθως (John D. Rockefeller). Με την ευκαιρία, το Nτάβισον/Ντέιβισον σχετίζεται προφανώς με το αν θα προφερθεί σκωτικά/ιρλανδικά ή αγγλοαμερικανικά. Ίσως ο ίδιος να είχε κάποια προτίμηση, αλλά αφού δεν γνωρίζουμε και επειδή ακόμη κι αν προτιμούσε το ένα, πολλοί θα τον αποκαλούν με το άλλο, καλύτερα το Τζον Ντ. Ροκφέλερ. Πολύ καλή επιλογή Diu. 34kor34 (συζήτηση) 22:52, 10 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Συμφωνώ επίσης με το Τζον Ντ. Ροκφέλερ, εφόσον έτσι αναφέρεται και στις πηγές (το Τζον Ν. Ροκφέλερ, αν ακι το πρότεινα εξ αρχής, δε το βρήκα πουθενά στο διαδίκτυο). --IM-yb (συζήτηση) 06:23, 11 Οκτωβρίου 2016 (UTC)