Συζήτηση:Σφακτηρία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
  • Το άρθρο αυτό δεν το τελείωσα ακόμη, αλλά πρέπει να διακόψω για λίγο, λόγω υποχρεώσεων. Θέλει αρκετό "χτένισμα' και του λοίπουν οι πηγές. Τα περισσότερα τα έγραψα απέξω, απ' ότι θυμόμουν από αρκετές σχετικές πηγές που διάβαασα. Θα χρειαστώ αρκετό χρόνο να ταυτοποιήσω ακριβώς αυτές τις πηγές, αλλά δεν θα το παραλείψω. Παρακαλώ να βοηθήσει κάποιος στην έκφραση μέχρι να βρω κι άλλο ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθώ. Δεν είμαι βέβαιος πότε. Ελπίζοντας στην κατανόηση και συνεργασία των συναδέρφων και με την πεποίθηση ότι ήταν ένα άρθρο που έλειπε από την ελληνική Wiki (αν και πλάκα θα έχει να ύπήρχε κάι παρόμοιο με διαφορετικό τίτλο και δεν το εντόπισα) --Vchorozopoulos 07:59, 1 Μαρτίου 2008 (UTC)
Θα ήθελα να παρακαλέσω για την επίσπευση των πηγών δεδομένου ότι περιλαμβάνονται κάποιες ανακρίβειες, περιέχει σαφώς φιλοαθηναϊκές κρίσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα σε σύγχρονες αντιλήψεις που εκφέυγουν της ιστορικής αντικειμενικότητας. Το άρθρο έτσι όπως έχει αναπτυχθεί μάλλον εκθειάζει υποτιθέμενο εμφύλιο σπαραγμό στον οποίο οι Αθηναίοι περουσιάζονται ως "λευκές περιστερές",¨η "ως άγγελοι Κυρίου"!--Templar52 21:30, 1 Μαρτίου 2008 (UTC)
Πήρα την πρωτοβουλία και έκανα εκτεταμένες αλλαγές στην δομή και την γλώσσα του κειμένου. Αφαίρεσα κάποια κομμάτια που έμοιαζαν με κρίσεις του συντάκτη, προσπαθώντας να μην αλλοιώσω την αφήγηση των γεγονότων. Κάθε κριτική παρατήρηση/επισήμανση δεκτή. --cubic[*]star 22:35, 1 Μαρτίου 2008 (UTC)