Συζήτηση:Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αγαπητέ, πέφτοντας τυχαία στη σελίδα σας, παρατήρησα πως δουλεύετε τη σελίδα του Στρατιωτικού μουσείου του Ρεθύμνου, και θα ήθελα να σας κάνω ορισμένες επισημάνσεις για να μην πάει χαμένος ο κόπος σας.

οι δυο πρώτες ενότητες του λήμματος είναι κατά λέξη αντιγραφή από εδώ:http://www.army.gr/el/istoria/moyseia/stratiotiko-moyseio-hromonastirioy πράγμα που σημαίνει ότι θα διαγραφούν αμέσως μόλις δημοσιεύσετε το λήμμα - γιατί η αντιγραφή από ιστοσελίδες που διατηρούν πνευματικά δικαιώματα, απαγορεύεται. «...Σύμφωνα με την πολιτική της Βικιπαίδειας δεν επιτρέπεται η ανάρτηση υλικού που δεν μπορεί να υπαχθεί στην άδεια Creative Commons CC-BY-SA 3.0. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται γενικά η δημοσίευση υλικού του οποίου κάποιος τρίτος έχει τα πνευματικά δικαιώματα, ακόμη και όταν τα διανέμει δωρεάν....»

Όλες οι φωτογραφίες που ανεβάσατε στα Commons θα διαγραφούν αφού και αυτές προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, συγκεκριμένα ανήκουν στον ελληνικό στρατό και δεν φαίνεται πουθενά να σας έχουν παραχωρήσει άδεια να τα δημοσιεύσετε.

Και τρίτον το λήμμα έχει ανάγκη πηγών, δηλαδή να αναγράψετε από που πήρατε τις πληροφορίες που υπάρχουν στο λήμμα. Τα λήμματα στη Βικιπαίδεια, γράφονται φυσικά με την χρήση άλλων πηγών, αλλά η κατά λέξη αντιγραφή απαγορεύεται. Αντίθετα, αν χρησιμοποιήσετε πολλές πηγές θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα χωρίς αντιγραφή - αφού βέβαια γράψετε το κείμενο με δικά σας λόγια.

Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, είμαι στη διάθεσή σας. Δώρα Σ. 19:44, 8 Μαΐου 2022 (UTC)[απάντηση]

Υ.Γ. : δυστυχώς, δεν σας πρόλαβα για αυτό εδώ: Συλλογή θαλάσσιων Απολιθωμάτων Πασχάλη Ζησίου στο Ρέθυμνο το πιθανότερο είναι να διαγραφεί ως μη εγκυκλοπαιδικό. «Τα λήμματα της Βικιπαίδειας καλύπτουν αξιοσημείωτα θέματα - αυτά που έχουν κερδίσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την προσοχή του κόσμου γενικότερα κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου και δεν εξαιρούνται για άλλους λόγους. Θεωρούμε ότι ενδείξεις από αξιόπιστες ανεξάρτητες πηγές, όπως έγκριτα περιοδικά, βιβλία και εφημερίδες, τεκμηριώνουν αυτή την προσοχή. Η εγκυκλοπαιδικότητα δεν αφορά άμεσα το περιεχόμενο των λημμάτων, αλλά μόνο αν το θέμα θα πρέπει να έχει το δικό του λήμμα.» https://el.wikipedia.org/wiki/Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα