Συζήτηση:Στέβο Πενταρόφσκι

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Γλώσσα και Χώρα[επεξεργασία κώδικα]

@Xaris333: Παρατήρησα τα εξής δύο θέματα στις σελίδες που ενημερώνεις για πολιτικούς της Βόρειας Μακεδονίας και θα ήθελα να ξέρω αν οφείλεται σε λάθος:

α) Το όνομα του Στέβο Πενταρόφσκι στο κουτί είναι γραμμένο στην σλαβομακεδονική και λέει σε παρένθεση (Μακεδονικά). Στη σελίδα για Βόρεια Μακεδονία υπάρχει η παρένθεση (νοτιοσλαβικά), αλλά εδώ δεν υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως το Σλαβομακεδονικά είναι κατάλληλο στην περίπτωση αυτή. Είναι πολύ διαφορετικό το τι γράφουμε στη σελίδα της χώρας όπου υπάρχει το τυπικό κομμάτι και η απαραίτητη εξήγηση. Αλλά στα υπόλοιπα άρθρα δεν μπορούμε να εξηγούμε συνέχεια και να βάζουμε παρενθέσεις.

β) Σε πολλούς πολιτικούς λέει στο κουτί μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Θεωρώ πως αυτό είναι σίγουρα λάθος για πολιτικούς όπως ο Μεντούχ Θάτσι καθώς δεν είναι ιστορική η αναφορά. Αλλά ακόμα και για τον Στέβο Πενταρόφσκι θεωρώ πως είναι λάθος γιατί δε νομίζω πως τηρούμε το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας για ιστορικές αναφορές. Επίσης ακόμα κι αν το τηρούμε, το σωστό θα ήταν ΠΓΔΜ στην ελληνική έκδοση.

Υπάρχει κάποια σχετική απόφαση της κοινότητας για τα δύο αυτά θέματα;

Σε παρακαλώ πολύ αν έχεις τον χρόνο να με ενημερώσεις πάνω στο θέμα και αν υπάρχουν κάπου γραμμένοι οι κανόνες για το που χρησιμοποιούμε τι σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Peace in balkans (συζήτηση) 15:35, 16 Μαΐου 2020 (UTC)[απάντηση]


Δεν ενημερώνω τα λήμματα για πολιτικούς της Βόρειας Μακεδονίας... Τα δεδομένα στο κουτί προέρχονται από τα Wikidata. Είχα δει το πρόβλημα με τη γλώσσα, θα το αναφέρω μήπως και βρούμε τρόπο να διορθωθεί. Xaris333 (συζήτηση) 23:53, 16 Μαΐου 2020 (UTC)[απάντηση]