Συζήτηση:Σλοβακία

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

--Gerakibot 22:18, 25 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]

Αφαιρέθηκε. Έχει άλλον. ----Lemur12 να΄στε καλά 01:26, 13 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Τι εννοείς Harkoz όλα τα κράτη ήταν δημοκρατικά δηλ. όπως π.χ. τα σταλινικά κ.ο.κ. είναι καιρός να αφήσεις τις ιδεοληψίες σου και να να περιορίσεις την βιβλιοκριτκή σου και προπαντός τις αυθαίρετες διαγραφές δίκην καθηγητού του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. DGolitsis--'```` 16:10, 25 Ιουνίου 2012 (UTC)
Διάβασες σε ποια περίοδο αναφέρεται η αλλαγή που έκανα. Προφανώς όχι Γκολίτση. Τι ήταν η Τσεχοσλοβακία κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου; Σταλινική; Χρειαζόταν αναφορά στον όρο δημοκρατική (αντιγραφή ίσως από το αντίστοιχο αγγλικό λήμμα);--Harkoz (συζήτηση) 21:09, 7 Ιουλίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Πέσ' τα, DGolitsis!! *

Ρεβιζιονισμός[επεξεργασία κώδικα]

(Λίγη ιστορία...) Ρεβιζιονισμός σημαίνει αναθεωρητισμός. Αναθεώρηση δηλαδή των Συνθηκών Ειρήνης του Α΄ Π.Π.. Η Γερμανία και η Ουγγαρία ήταν δύο από μερικές ακόμα ρεβιζιονιστικές χώρες (δεν ήταν όλες οι μεσοπολεμικές χώρες ρεβιζιονιστικές!!), οι οποίες επιθυμούσαν την αναθεώρηση των Συνθηκών κυρίως ως προς τις εδαφικές τους ρυθμίσεις. Επιθυμούσαν εν προκειμένω την επέκτασή τους σε τσεχοσλοβακικά εδάφη όπου κατοικούσαν γερμανοί και ούγγροι αντίστοιχα. Να, λοιπόν, προς τι και ο αντίστοιχος όρος που συναντούμε στο λήμμα...

  • Ναι, αλλά ο όρος έγινε περισσότερο γνωστός στην ιδεολογική πάλη (διάβαζε τα καλά και συμφέροντα) όπως π.Χ. του Τίτο της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Νema Yugoslavia (δεν υπάρχει Γιουγκοσλαβία) κατά την ταινία του Κουστουρίτσα: Underground.Dg.--'```` 18:09, 29 Ιουνίου 2012 (UTC)
  • Η συζήτηση αφορά την εποχή του μεσοπολέμου. 85.72.119.163 18:26, 29 Ιουνίου 2012 (UTC)[απάντηση]