Συζήτηση:Σέρβια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πιθανή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σε έκδοση Φεβρουαρίου 2006[επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο προέρχεται από το www.servianet.gr, το περιεχόμενο του οποίου είναι διαθέσιμο με copyleft. Το ερώτημα είναι αν τα κομμάτια που αναφέρονται στο άρθρο είναι αυτούσια από κάποιο βιβλίο (οπότε δε νομίζω να υπάγονται στο copyleft). Το site είναι πολύ καλή προσπάθεια πάντως και έχει κι άλλα άρθρα που θα μπορούσαν να μπουν εδώ - Badseed 13:18, 24 Φεβρουαρίου 2006 (UTC)

Συμφωνώ για τα κομμάτια του βιβλίου, τα οποία έχουν, νομίζω, δύο προβλήματα: Το ένα είναι αυτό του μεγέθους, που κάνει το κείμενο πολύ κουραστικό, και το άλλο οι φράσεις "μετάφραση και σχόλια δικά μας" - ποιοι είναι αυτοί οι "μας";; Φυσικά, τίθεται και ζήτημα κ(λ)οπυράιτ. --Ttzavaras 20:34, 15 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Σήμανση ουδετερότητας σε έκδοση Ιανουαρίου 2018[επεξεργασία κώδικα]

Το λήμμα περιέχει μια γλώσσα που θυμίζει έντονα τουριστικό οδηγό. Υπερβολικές και μειλίχιες εκφράσεις πρέπει να αποφεύγονται σε μια εγκυκλοπαίδεια.--Vagrand (συζήτηση) 05:38, 26 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Σας παρακαλώ πολύ να μην παίζετε με τις ονομασίες όπως της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων η οποία η ονομασίας της είναι Υψηλή Γέφυρα Σερβίων και όχι λύμνης Αλιάκμονα, επιπλέον Η Βυζαντινή Εκκλησία ονομάζετε Βασιλική Αγίου Δημητρίου, έχει Άγιο και φροντίστε να διαβάσετε Ιστορία των Σερβίων. Τέλος στις προσωπικότητες πρόσθεσα τον διδάσκαλο Κωνσταντίνο Κάρπου του οποίο το όνομα φέρει κεντρική οδό των Σερβίων, ο οποίος σφαγιάστηκε από του τούρκους κατά την απελευθέρωση της Πόλης το 10.10 .1912.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Dj michelpro (συζήτησησυνεισφορά) 13:42, 26 Ιανουαρίου 2018 (UTC).

Σας παραθέτω τις ανάλογες πηγές που επιβεβαιώνουν την ονομασία της γέφυρας' βίντεο των εγκαινίων με την ονομασία της γέφυρας[1] και σελίδα από το υπουργείο Πολιτισμού που αναφέρεται στο μνημείο [2]. Επίσης, στην Ελλάδα πόλη θεωρείται οικισμός με πληθυσμό μεγαλύτερο των 10.000 κατοίκων. Στο λήμμα αφαιρέθηκαν παραπομπές, επειδή τα ιστολόγια κατά κανόνα δεν θεωρούνται αξιόπιστες πηγές στη Βικιπαίδεια. Η σήμανση ουδετερότητας τοποθετήθηκε επειδή σε όποια εγκυκλοπαίδεια σπίτι σας και αν ανοίξετε, η περιγραφή είναι ουδέτερη χωρίς υπερβολές που θα είχε μια τουριστική ή εμπορική σελίδα.--Vagrand (συζήτηση) 17:28, 26 Ιανουαρίου 2018 (UTC)


Για να δείτε πόσο λάθος είστε και πολύ περισσότερο όταν δεν ζείτε στα Σέρβια σαν και εμένα δεν έχετε λόγο να παρεμβαίνετε στην ονομασία. Πρωτίστως οι Οδικές πινακίδες του ΚΟΚ που είναι επάνω στην Γέφυρα την αναφέρουν ως Υψηλή Γέφυρα Σερβίων της Λίμνης Πολυφίτου. Επιπλέον σας παρουσιάζω σχετικό βίντεο από τα εγκαίνια το οποίο έχει ήχο όπου αναφέρετε ξεκάθαρα η τοποθεσία. Επιπλέον εάν έχετε e-mail το δικό μου είναι ( dj_michel@hotmail.com ) πολύ σας παρακαλώ να μου στείλετε μια απάντηση για να σας στείλω την πρότυπη μελέτη κατασκευής της γέφυρας για να δείτε πως και εκεί ονομάζετε Υψηλή Γέφυρα Σερβίων. http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3414&thid=10779
ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Dj michelpro (συζήτησησυνεισφορά) 09:27, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC).


επιπλέον δείτε τo στο 4.11 λεπτό την σχετική Πινακίδα του ΚΟΚ που αναγράφει και στα Αγγλικα την ονομασία Υψηλή Γέφυρα Σερβίων. Η Πινακίδα ειναι τοποθετημένη απο το 1975 που εγκαινιάστηκε η Γέφυρα.

https://www.youtube.com/watch?v=F4IWOjw_Dhs

και φυσικά υπάρχει και απο τοπικό blog σχετικό αφιέρωμα για την γέφυρα

http://cerbiwnfrouros.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html

Σας παρακαλώ μην παίζετε άλλο με τις ονομασίες !!! Περιμένω και το e-mail σας. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Dj michelpro (συζήτησησυνεισφορά) 10:22, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC).

Σχόλιο 29-3-2020[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Στην παράγραφο "Παραπομπές" στον αριθμό 6, γράφετε "Αναφαίρεται με την παλαιότερη ονομασία Δρυάνοβον....κατά την ἀπογραφή του 1913" κλπ. Όμως αν ανοίξουμε το pdf που ακολουθεί στη σελίδα 40 διαβάζουμε "Στ. Υποδιοίκησις Σερβίων", και εν συνεχεία τα χωριά που την αποτελούν. Συνεπώς δεν ισχύει αυτό που γράφεται στο κείμενο για την ονομασία των Σερβίων. Παρεπιπτόντως σας αναφέρω ότι το Δριάνοβον αναφέρεται στη σελ. 39 και ἀνήκει στην Ελασσώνα. Ευχαριστώ. Αναφορά: Κωνσταντίνος Παγγίδης τηλ. 2107643581, e-mail cpangidis@gmail.com 77.49.223.192 10:18, 29 Μαρτίου 2020 (UTC)