Συζήτηση:Πράσινη Γραμμή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Κύπρος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Κύπρος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης της Κύπρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.


Untitled[επεξεργασία κώδικα]

Χμου. Χωρίς να είμαι και τελείως σίγουρος, δε νομίζω ότι μπορούμε να αναφερθούμε στο ελληνικό κομμάτι της Κύπρου ως "ελεύθερο". Είναι σαν να τονίζουμε ότι το άλλο κομμάτι είναι με κάποιο τρόπο "ανελεύθερο". Η έκφραση "τα κατεχόμενα" είναι συνηθισμένη, αλλά όταν αντιπαρατίθεται με το χαρακρτηρισμό "ελεύθερο κομμάτι", μάλλον δημιουργείται πρόβλημα. Το άλλαξα. --Δνόφος 14:23, 24 Ιουν. 2005 (UTC)

Τα κατεχώμενα ως κατεχώμενα δεν είναι ελεύθερα. Το νότιο τμήμα δεν είναι κατεχώμενο και επομένως είναι ελεύθερο εκτώς αν έχεις αντίρρηση σε αυτό (πχ οι έλληνες δεν είναι ελεύθεροι είναι δούλοι του καναπέ ή θέλεις κατι πιο σουρρεάλ) --Lucinos 14:29, 24 Ιουν. 2005 (UTC)

Η γραμμή αυτή δεν είναι καθόλου νοητή. Με την έννοια ότι είναι επακριβώς καθορισμένη και σε μερικά σημεία χαραγμένη με συρματόμπλεγμα και άλλα εμπόδια. Φυσικά δεν περιμένει κανείς να δεί κάποια γραμμή στο έδαφος, δεν είναι; Αν και τώρα που το σκέφτομαι ίσως να υπάρχει και αυτό!! --ank 14:40, 24 Ιουν. 2005 (UTC)

Ναι, πιστεύω πως με αυτή την επιλογή λέξεων δηλώνουμε πως πιστεύουμε ότι στο Βόρειο κομμάτι της Κύπρου υπάρχει δικτατορία, σκλαβιά, ή κάποια άλλη μορφή ανελευθερίας. Αυτό πιστεύω αντιβαίνει με την Ουδετερότητα της Βικιπαίδειας και πρέπει να διορθωθεί. Δεν το αλλάζω όμως μέχρι να πει και κάποιος άλλος τη γνώμη του για να μην έχουμε edit war. --Δνόφος 14:42, 24 Ιουν. 2005 (UTC)

Η "πράσινη γραμμή" δημιουργήθηκε το 1964.