Συζήτηση:Ποσοτική χαλάρωση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει να το προσθέσετε στο λήμμα, αλλά και το 2013 (αν θυμάμαι καλά) ο Σίνζο Άμπε προχώρησε σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στην Ιαπωνία, που έγινε γνωστό με το όνομα «Αμπενόμικς» και είχε καταστροφικά αποτελέσματα. VJSC263IO (συζήτηση) 23:40, 23 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Το παρόν λήμμα, αφορά το χρηματοοικονομικό εργαλείο που ονομάζεται Ποσοτική χαλάρωση. Το πρόγραμμα ενεργειών του Σίνζο Άμπε ήταν ένα γενικότερο οικονομικό πρόγραμμα επεκτατικής πολιτικής (όπως δημόσιες επενδύσεις), που χρησιμοποίησε και το εργαλείο της ποσοτικής χαλάρωσης, άρα από μόνο του δεν αφορά το κύριο μέρος του λήμματος (μπορεί όμως να αναφερθεί). Είναι χαρακτηριστικό, ότι καμιά από τις πηγές που χρησιμοποιήθηκαν στο λήμμα (πηγές που αναλύουν γενικά την ποσοτική χαλάρωση) δεν αναφέρει εκείνη την περίοδο.

Το παρόν λήμμα, ως έχει σήμερα, είναι κατ'επιλογή αυτού που το έγραψε σύντομο και περιγραφικό, ενώ δεν περιέχει κριτική. Αν αποκτήσει κριτική από συνεισφορές των επομένων που θα ασχοληθούν με το θέμα (κάτι που είναι σαφώς επιθυμητό) σχετικά με τα αποτελέσματα του εργαλείου της ποσοτικής χαλάρωσης, θα πρέπει να περιλαμβάνει ισορροπημένη παρουσίαση των απόψεων, όχι κριτική για γενικότερα προγράμματα κυβερνήσεων όπως την πολιτική του Άμπε. Οι απόψεις που θα βρεθούν στη βιβλιογραφία, θα πρέπει που αφορούν τη χρήση αυτού του εργαλείου και μόνο. --Focal Point 11:14, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)