Συζήτηση:Πλάγιος μέσος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.


Συγχώνευση[επεξεργασία κώδικα]

Προτείνω, όχι μόνο να συγχωνευθεί αυτό με το Αμυντικός μέσος, αλλά και τα δύο να συγχωνευθούν, σε ένα νέο λήμμα (για παράδειγμα) Μέσοι (ποδόσφαιρο)... Και, γενικά, όλες οι θέσεις μπορούν να έχουν τις δικές τους ενότητες στα αντίστοιχα Αμυντικοί, Μέσοι και Επιθετικοί. Φυσικά ο Τερματοφύλακας, ορθώς κατέχει αυτόνομο λήμμα. Από την άλλη, φρονώ, πως ίσως μπορούν να κατέχουν αυτόνομα λήμματα άλλες 2 θέσεις, οι οποίες εν μέρει αυτονομούνται από τις καθιερωμένες. Τα "Λίμπερο" και τα "Δεκαρία". Αλλά πέρα από αυτό δε νομίζω να χρειαζόμαστε λήμματα για κάθε ιδιομορφία μίας θέσης (Κεντρικός μέσος, πλάγιος μέσος, κεντρικός επιθετικός, δεύτερος επιθετικός ή κρυφός...) κ.λπ. —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 12:54, 2 Οκτωβρίου 2015 (UTC)Απάντηση[απάντηση]

Πολύ πρόχειρη δουλειά και με πολλά λάθη και ανακρίβειες. Πάντως γενικά υπάρχει ο πλάγιος μέσος (right midfielder και left midfielder), ο ακραίος πλάγιος μέσος (right wing midfielder και left wing midfielder, οι οποίοι υπάρχουν σε συστήματα με 5 παίκτες στο κέντρο) και τέλος ο πλάγιος επιθετικός (right winger και left winger ή right forward και left forward) . Τέλος οι ορολογίες χαφ, εξτρέμ, μπακ χαφ, κλπ δεν υφίστανται.