Συζήτηση:Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το λήμμα περιέχει τμήματα αυτούσια ή ελαφρώς παραλαγμένα από ιστοσελίδα που παρατίθεται ως πηγή. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό νομίζω για να θεωρήσουμε ότι χρήζει μεγάλης επιμέλειας αν όχι επανασυγγραφής εκ θεμελίων... --Chrysalifourfour (συζήτηση) 22:38, 21 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Το πρόβλημα είναι ότι με την επανασυγγραφή παραμένουν στη βάση δεδομένων data που βρίσκονται υπό το καθεστώς copyright. Η εκ θεμελίων επανασυγγραφή είναι η καλύτερη λύση. Αν θελήσεις να ασχοληθείς άμεσα πες μου να το διαγράψω, αλλιώς να πει πρότυπο copyright--The Elder (συζήτηση) 22:41, 21 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Λέω καλύτερα προς το παρόν το 2ο και οψόμεθα, μπορεί ο αρχικός συντάκτης να φιλοτιμηθεί να ασχοληθεί λίγο πιο επισταμένα. --Chrysalifourfour (συζήτηση) 22:43, 21 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

ΟΚ--The Elder (συζήτηση) 22:45, 21 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Όχι μόνο δεν είναι αυτούσιο το κείμενο με τη σελίδα pezoporia.gr άλλα δεν έχει ούτε καν ομοιότητες. Λίγη προσοχή δεν βλάπτει πριν ακυρωθεί τόσο εύκολα η δουλειά των συντακτών

Είναι επακριβώς στημένο πάνω στις περιόδους που αναγράφει η σελίδα και προφανώς ο χρήστης Chrysalifourfour έχει δίκιο--The Elder (συζήτηση) 23:17, 21 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Από το λήμμα δεν κατάλαβα γιατί "Η Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική είναι ξεχωριστή" όταν ο ίδιος τύπος συναντάται στην Ελλάδα, στην Ήπειρο (Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο), στη Μακεδονία (Βέροια, Καστοριά, Σιάτιστα) και στη Θεσσαλία (Αμπελάκια), αλλά και σε άλλες βαλκανικές χώρες όπως Αλβανία (Αργυρόκαστρο), ΠΓΔΜ (Οχρίδα), Βουλγαρία (Φιλιππούπολη), Τουρκία (Κωνσταντινούπολη). Το κείμενο πρέπει να γίνει πιο ουδέτερο και να μετονομαστεί σε Αρχιτεκτονική του Πηλίου, το πηλιορείτικη αρχιτεκτονική φέρνει σε συγκεκριμένο τύπο αρχιτεκτονικής που δεν φαίνεται να υπάρχει.--Vagrand (Συζήτηση) 00:37, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Ναι αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Πρόκειται για την αρχιτεκτονική ενός ορεινού πολιτισμού που κρατά το συνεχές του στους ορεινούς δρόμους του εμπορίου και χώνεται βαθειά στη σημερινή Αλβανία--The Elder (συζήτηση) 00:42, 22 Νοεμβρίου 2012 (UTC)