Συζήτηση:Περιεκτική Δημοκρατία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Είναι δυνατόν να ονομάζεται δημοκρατία και να ανήκει στον χώρο του αναρχισμού. Τι ιδεολογικά άλματα είναι αυτά;--The Elder 21:34, 7 Μαρτίου 2009 (UTC)

To άρθρο λοιπόν φαίνεται να παρουσιάζει πρόβλημα από άποψη ακρίβειας και ουδετερότητας. ----Lemur12 να΄στε καλά 22:22, 7 Μαρτίου 2009 (UTC)

Παιδιά, η κατάλυση της συγκέντρωσης δύναμης και η ισοκατανομή της την οποία προωθεί μια περιεκτική δημοκρατία δεν ανήκει στο χώρο του αναρχισμού; Δεν υπάρχουν πολλές μορφές δημοκρατίας παρά μόνο η άμεση. Οι υπόλοιπες είναι μορφές ολιγαρχίας και ετερονομίας. Όταν μάλιστα αναρχικοί όπως ο David Freeman γράφει αυτό στο βιβλίο του: όπως υπογραμμίζει ο David Freeman, μολονότι η προσέγγιση του Τάκη Φωτόπουλου "δεν είναι ξεκάθαρα αναρχική, εντούτοις, τυπικά ανήκει στον αναρχισμό δεδομένης της προσήλωσής του (συγγραφέα) στην άμεση δημοκρατία, τον συνομοσπονδισμό και την κατάργηση του κράτους, του χρήματος και της οικονομίας της αγοράς".[2]
Επίσης, σύνδεση με τον αναρχισμό και ευρύτερα με τον ελευθεριακό σοσιαλισμό κάνει και ο Γάλλος αναρχικός Jean-Claude Richard http://www.inclusivedemocracy.org/journal/vol1/vol1_no2_richard.htm
“Takis Fotopoulos proposes to us the installation of an inclusive democracy whose principles are firmly within the libertarian ideal. This is not surprising since constant references turn up in the book to Peter Kropotkin, Murray Bookchin, John Clark and, especially, CorneIius Castoriadis”.
Άρθρο επίσης στο Anarchist Studies: http://www.inclusivedemocracy.org/journal/vol1/vol1_no3_levin.htm
Επιπλέον σύνδεση της Π.Δ. με τον αναρχισμό έχουν κάνει κατά καιρούς και άλλες πηγές μεταξύ άλλων:
http://deu.anarchopedia.org/Umfassende_Demokratie
http://www.anarchismus.de/medien/medientipps.htm
http://www.myspace.com/universalcommons
http://de.wikipedia.org/wiki/Benutzer:Maelcum/B%C3%BCcher/Anarcho-Lexikon
http://cgi.ebay.de/Schwarzer-Faden-72---Anarchismus--Trojanow--Fotopoulos_W0QQitemZ190291485047QQcmdZViewItemQQimsxZ20090307?IMSfp=TL090307176002r21468
http://www.anarchismus.at/txt5/fotopoulos1.htm
Τέλος, γενικότερα φυσικά και υπάρχει άμεση σχέση της άμεσης δημοκρατίας με τον αναρχισμό. Μάλιστα στο αγγλικό wiki entry "Anarchism" γράφει:
Anarchist communism
Main article: Anarchist communism
Anarchist communists propose that the freest form of social organisation would be a society composed of self-governing communes with collective use of the means of production, organized by direct democracy, and related to other communes through federation.[89]
Οπότε δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα, εκτός και αν ο αναρχισμός ταυτίζεται με τη "συναίνεση" - ομοφωνία ή μόνο τον πρωτοβουλιακό αναρχισμό και το φρούτο του μεταμοντέρνου αναρχισμού. Εικονικός 12:51, 13 Μαρτίου 2009 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

--Gerakibot 23:53, 24 Αυγούστου 2009 (UTC)