Συζήτηση:Πανκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

χμμμμ, μήπως αυτό πρέπει να είναι ελληνικό πανκ; --Atheist 05:33, 20 Αυγούστου 2006 (UTC)

Μάλλον ναι, έτσι όπως είναι τώρα. Ας το αφήσουμε όμως έτσι, γιατί υπάρχουν πολλά να γραφτούν για το πανκ γενικά. Αλλάζω μόνο την κατηγορία σε "Πανκ μουσική". --Dead3y3 Συζήτηση 06:37, 20 Αυγούστου 2006 (UTC)

Ας προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα βασικά, και μια ιστορία του πράγματος, γιατί το πανκ δεν ήταν μόνο η μουσική του, και όσο μεγαλώνει το σπάμε (πρόταση:κύριο άρθρο πανκ σαν κίνημα, με "πανκ μουσική", ελληνικό πανκ" κλπ κλπ) - Badseed απάντηση 10:13, 20 Αυγούστου 2006 (UTC)

Ωραία, πολύ ωραία! χαχαχα, ωραία η φωτό και το σχόλιο... ένα σχόλιο προς συζήτηση "Αναβίωση γνώρισε το πανκ τα τελευταία χρόνια, με συγκροτήματα όμως που δεν έφεραν την πρωτοτυπία της πρώτης σκηνής του '80 και απογυμνωμένο, αρκετές φορές, από το πολιτικό και κοινωνικό του μήνυμα." νομίζω ότι αυτό θέλει λίγο ανάπτυξη ακόμα, δηλαδή ποπ-πανκ, mtv, greenday και τα ρέστα.. η πανκ-hardcore σκηνή όμως, εξακολουθεί να υπάρχει - απλά δεν αποτελεί πλεον και καμια στιχουργηκή ή μουσική πρωτοτυπία - δε σημαίνει όμως ότι εκφυλίστηκε.... Τι λέτε ; (ρωτώ πριν κάνω καμια αλλαγή) --Atheist 06:58, 21 Αυγούστου 2006 (UTC)

Ναι, σίγουρα σηκώνει ανάπτυξη. Έγραψα κάτι στα γρήγορα κυρίως σε σχέση με Mainstream, όπου π.χ. οι green day εμφανίζονται στα mtv awards ή οι blink είναι γνωστοί σαν πάνκηδες. Φυσικά συμφωνώ ότι η πανκ σκηνή αποτελεί "σταθερή αξία" όλα αυτά τα χρόνια, και με τα υπόλοιπα που λες, το κατά πόσον (ουσιαστικά) οι Punks είναι dead ή undead είναι ένα θέμα βέβαια. Οπότε συμπλήρωσέ το/άλλαξέ το κατά το δοκούν! - Badseed απάντηση 10:34, 21 Αυγούστου 2006 (UTC)

Λοιπόν το θέμα δεν είναι και πολύ απλό... αλλά βρήκα ένα απόσπασμα από το λήμμα εβραίος το οποίο ταιριάζει μια χαρα.... " Ο Ιουδαϊσμός καθοδηγεί τους ακολούθους του τόσο στις πράξεις όσο και στα πιστεύω, και έχει περιγραφεί όχι μόνο ως θρησκεία αλλά ως τρόπος ζωής, πράγμα που καθιστά δύσκολο τον διαχωρισμό μεταξύ του Ιουδαϊσμού, της εβραϊκής κουλτούρας και της εβραϊκής εθνικής καταγωγής." χαχαχα, φαινομενικά μπορεί να είναι άσχετο, απλά μου κόλλησε ο τρόπος διατύπωσης αρκετά... Δηλαδή μπορούμε να γράψουμε κάτι σαν .... "το πανκ έχει περιγραφεί από πολλούς όχι μόνο ως είδος μουσικής, αλλά και ως κουλτούρα, τρόπος ζωής... " κτλ ... αυτη η παραγραφος/διατύπωση μπορεί να οδηγήσει σε επιμέρους παραγράφους όπως "πανκ κουλτούρα". Επίσης πολύ δύσκολο θέμα είναι η όποια σύνδεση της πανκ κουλτούρας με τον αναρχισμό - το θέμα αυτό το "σώζει" μάλλον το λήμμα "αναρχοπανκ". --Atheist 09:22, 22 Αυγούστου 2006 (UTC)

Άλλη μια απόδειξη ότι οι πάνκηδες καθοδηγούνται από τους Σιωνιστάς :Ρ. Το πανκ σαφώς εχει (ή είχε) σχέση με την αναρχία, μποεί να αναφερθεί στο κείμενο (προσοχή όμως γιατί κάποιες μπάντες ήταν "δηλωμένοι" αριστεροί π.χ. Clash, και νομίζω Gang of Four) αλλά για πλήρη ανάπτυξη θα πρότεινα κι εγώ ξεχωριστό λήμμα - Badseed απάντηση 09:35, 22 Αυγούστου 2006 (UTC)

Βασικά πιστεύω πως πρέπει να χωριστεί όπως και σε ξένα wikipedia σε Πανκ ροκ-Πανκ Υποκουλτουρα-Πανκ ιδεολογία-Πανκ Μόδα-Ελληνικό Πανκ...