Συζήτηση:Πανδημία COVID-19 στην Ελλάδα

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ιατρική Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ιατρική», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Όταν ενημερώνετε αριθμό κρουσμάτων, θανάτων ή αναρρώσεων, πρέπει να αντικαθιστάτε και την σχετική παραπομπή με μία νέα.

Ανανέωση-αναδόμηση[επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησα μια ανανέωση-αναδόμηση του λήμματος που είχε φτάσει να είναι πολύ προβληματικό. Τα κυριότερα προβλήματα ήταν:

  • Ήταν ήδη πολύ ξεπερασμένο. Δεν υπήρχε καμία νεότερη πληροφορία σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων πέρα από τον Ιούλιο, καμία νεότερη πληροφορία σχετικά με άρση ή λήψη μέτρων πέρα από τον Ιούνιο, κλπ. Το μόνο που ανανεωνόταν ήταν οι αριθμοί στα στατιστικά.
    • Και φυσικά δεν υπήρχε λέξη για το νέο κύμα, και την παρούσα κατάσταση.
  • Είχε γεμίσει με λεπτομέρειες που ίσως είχαν νόημα στις πρώτες ημέρες ή κοντά στις σχετικές ημερομηνίες αλλά δεν έχουν καμία σημασία όταν κοιτάζει κάποιος το σύνολο από μακριά. Η εξέλιξη των κρουσμάτων είχε καταντήσει ένα Πεζολόγιο, και σε όλες τις ενότητες υπήρχαν (και υπάρχουν ακόμη) υπερβολικές λεπτομέρειες.
  • Το υπερβολικό στούμπωμα με λεπτομέρειες και στατιστικά ανά ημέρα, με ένα σωρό παραπομπές -πολλαπλές για κάθε λεπτομέρεια- είχε κάνει το λήμμα να μην μπορεί να διαβαστεί. Τα διαγράμματα κατά ημέρα, τεράστια και χωρίς να χωρούν, τα χρονολόγια τεράστια, ο μεγάλος αριθμός παραπομπών δεν μπορεί να μορφοποιηθεί από το λογισμικό. Εϊναι χαρακτηριστικό ότι στο Χρονολόγιο κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα το 2020 στο οποίο πέρασα όλο αυτό τον όγκο λεπτομερειών (άχρηστο, αλλά να μην πει κανείς ότι "χάνονται πληροφορίες") εξακολουθεί να μην μπορεί να δείξει όλες τις παραπομπές.

Χρειάζεται βοήθεια εδώ, για να μπορέσει να ενημερωθεί το λήμμα και να περιέχει μόνο ότι είναι απαραίτητο, και με σωστό τρόπο. - Geraki (συζήτηση) 12:47, 24 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)[απάντηση]

Διάγραμμα - δεδομένα[επεξεργασία κώδικα]

Σχετικά με το νέο διάγραμμα, αυτό σχηματίζεται από τα δεδομένα που πέρασα στο commons:Data:COVID-19 cases in Greece.tab. Το πιο εύκολο (και ασφαλές) να περάσετε δεδομένα για νέες ημερομηνίες είναι στη σελίδα του αρχείου να πατήσετε "επεξεργασία κώδικα" και μετά "Edit as table" πάνω από τον επεξεργαστή κώδικα. Ακολούθως απλά περνάτε δεδομένα στην τελευταία γραμμή, "Apply" και δημοσίευση αλλαγών. - Geraki (συζήτηση) 13:18, 24 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)[απάντηση]