Συζήτηση:Παναγιώτης Πιπινέλης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Σχόλιο 9-4-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

ο Κων.Καραμανλής παραιτήθη τίς 10 Ιουνίου 1963, εις ερώτησιν τού βασιλέως ποιον θα επρότεινε αντικαταστάτην του ... επρότεινε τόν Παναγιώτη Πιπινέλην, ήδη Υπουργόν Εμπορίου,όπου καί εγένετο. Ημουν ο Δ/ντής τού ιδιαιτέρου γραφείου Υπουργού Βιομηχανίας Λεων.Μπουρνιά (κατήλθα . στόν β' όροφον μόλις ειδοποιήθην καί συνεχάρην τόν Πρόεδρον κλπ. Τήν ημ/νίαν 10 Ιουνίου 1963 λυπούμε ουδείς αναφέρει σωστά. Σ.Ν.ΚΟΣΜΑΤΟΣ Αναφορά: 2.86.41.221 10:19, 9 Απριλίου 2016 (UTC)

Η ημερομηνία ανάληψης της Κυβέρνησης από τον Πιπινέλη είναι 19 Ιουνίου 1963. Διορθώνω το 17 του κειμένου, που είναι η λήψη της εντολής (άλλο πράγμα). Το αν ο βασιλιάς στις 10 Ιουνίου ρώτησε τον Καραμανλή για τον αντικαταστάτη του και εκείνος υπέδειξε τον Πιπινέλη είναι κάτι που μπορεί να προστεθεί με την κατάληλλη τεκμηρίωση από βιβλιογραφία, όχι στη βάση προσωπικών μαρτυριών αναγνωστών. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 08:25, 25 Απριλίου 2017 (UTC)

Δεν γίνεται προσθήκη πληροφοριών βάση προσωπικών αναφορών, αλλή αναφοράς σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 10:23, 16 Απριλίου 2018 (UTC)